Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Povezivanje ekonomija do snažnijeg rasta fokus je sastanka guvernera EBRD-a u Sarajevu 8. i 9. svibnja

Investicijska konferencija i poslovni forum Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, održat će se u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, 8. i 9. svibnja 2019. godine.

Investicijska konferencija i poslovni forum Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, održat će se u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, 8. i 9. svibnja 2019. godine. Ovogodišnji sastanak okupit će više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, ministre financija, guvernere centralnih banaka, kao i predstavnike rukovodstva EBRD-a, što predstavlja nesvakidašnju priliku za razgovore o novim suradnjama i investicijama u Bosnu i Hercegovinu, ali i širu regiju.

Hrvatsku, koja je prema EBRD-u u regiji Središnja Europa i baltičke zemlje, na ovom će ovom važnom skupu predstavljati ministar financija Zdravko Marić i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujičić, kao i predstavnici Ministarstva financija, Hrvatske banke za obnovu i razvoj te članovi uprava kompanija koje posluju u Hrvatskoj. Hrvatska je članica EBRD-a od 1993. godine, a koji je do sada podržao 207 projekata s iznosom većim od 3.785 milijuna eura, dok je trenutno aktivno 87 projekata u vrijednosti 924 milijuna eura.

Kada je riječ o Zapadnom Balkanu, na Godišnjem sastanku bit će prisutni lideri šest zemalja: predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, dok će Bosnu i Hercegovinu predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Glavna tema ovogodišnjeg poslovnog foruma je “Povezivanje ekonomija za jači rast“, a program foruma obuhvaća širok raspon tema od važnosti za sve regije u kojima EBRD posluje: investiranje, migracije, turizam u jugoistočnoj Europi, digitalizaciju, a diskusija će biti usmjerena i na regionalne teme s fokusom na prilike za investiranje na Zapadnom Balkanu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.