Predanost ciljevima održivosti Schneider Electrica prepoznata u dva vodeća rangiranja

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, uvršten je na dva važna popisa – zauzeo je vodeće mjesto na popisu 100 najodrživijih korporacija na svijetu časopisa Clean Capitalism u izdanju Corporate Knightsa i već se devetu godinu za redom našao na „A-listi“ Projekta objave podataka o emisiji ugljika. Popisi su objavljeni prilikom otvaranja godišnjeg Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, na kojem je ekološka održivost pitanje od najveće važnosti.

Prepoznavanje ekoloških i etičkih pokazatelja

Corporate Knights je već sedmu godinu za redom uvrstio Schneider Electric na popis 100 najodrživijih korporacija na svijetu, na kojem je zauzeo 29. mjesto u sveukupnom poretku i prvo u svojoj kategoriji. U svrhu sastavljanja popisa 100 najboljih, više od 7500 tvrtki ocijenjeno je prema 21 ključnom pokazatelju uspješnosti, koji pokrivaju sve: od upravljanja resursima, upravljanja djelatnicima, upravljanja financijama, čistog prihoda i uspješnosti dobavljača.

Neka postignuća na području Schneiderovog utjecaja na održivost u trećem tromjesečju 2019.:

 

·      Pomogao je klijentima uštedjeti 88 milijuna metričkih tona CO2

·      8,8% bolja CO2 učinkovitost u prijevozu

·      45% održive potrošnje energije na svjetskoj razini

·      Kružnim ponudama izbjegnuta potrošnja više od 77000 tona primarnih sirovina.

Schneider Electric ujedno se, već devetu godinu za redom, našao i na “A-listi” Projekta objave podataka o emisiji ugljika – uz još samo 179 tvrtki. Proces objavljivanja i ocjenjivanja Projekta objave podataka o emisiji ugljika smatra se zlatnim standardom korporativne ekološke transparentnosti i referentnim izvorom informacija o održivosti za klijente i investitore. Schneider Electric dobio je priznanje za svoja nastojanja da smanji emisije, ublaži klimatske rizike i doprinese razvoju gospodarstva niskim razinama emisije ugljika.

Schneider Electric nadmašio vlastite ciljeve održivosti

Oba popisa prepoznala su Schneiderovu predanost održivosti ocijenjenu na osnovi Schneiderovog utjecaja na održivost (SUO). SUO se objavljuje tromjesečno i važan je izvor informacija za investitore, procjenjuje napredak tvrtke u smjeru ispunjenja ambicioznih obveza održivosti prema 21 ključnom pokazatelju uspješnosti s područja klime, kružne ekonomije, zdravlja i pravičnosti, etike i razvoja. Obnovljene i ažurirane za razdoblje od 2018. do 2020., tvrtka je krajem 2019. povisila ciljeve za devet pokazatelja.

„Klimatska kriza i s njom povezano upravljanje gospodarskim rizicima najveći su izazov naše generacije. Moramo preispitati način na koji živimo s energijom, gradimo zgrade, industriju i gradove i iskoristiti tehnologiju da krenemo drugačijim putem, prema svijetu bez ugljika. Radi se o ključnim problemima koji bi trebali imati visoki prioritet na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu,“ komentirao je generalni direktor i predsjednik Schneider Electrica Pascal Tricoire. „Predanost Schneider Electrica ugljičnoj neutralnosti utkana je u naše poslovne odluke i upravljanje. Međutim, svi moramo činiti više i brže. Činjenica da su i Projekt objave podataka o emisiji ugljika i Corporate Knights prepoznali naš trud, vrlo je pozitivan pomak i služi nam kao poticaj.“

Snažan zamah prema održivosti u 2019.

Schneider Electricova nastojanja na području promicanja održivosti i uključenosti uzela su snažan zamah. U kolovozu 2019., tvrtka se priključila OECD-ovoj Koaliciji za uključivi rast (B4IG), partnerstvu 34 multinacionalne kompanije predane unapređenju ljudskih prava, stvaranju inkluzivnih radnih prostora i jačanju uključenosti na razini njihovih poslovnih ekosustava. Schneider Electric će iskoristiti B4IG za jačanje svoje inicijative Društvene inovacije za rješavanje problema energetskog siromaštva, koja trenutno podržava 42 projekta i od izravne je koristi za više od 40 000 ljudi.

Schneider Electric je u rujnu, na Tjednu klime u New Yorku, najavio da će cilj postizanja ugljične neutralnosti u svom ekosustavu do 2030. ostvariti pet godina ranije, odnosno 2025., net-nultu emisiju do 2030. i surađivati sa svim dobavljačima na postizanju ugljično neutralnog dobavljačkog lanca do 2050. Gornje odluke potvrđene su i na konferenciji o klimatskim promjenama COP25 u Madridu u prosincu.

Grupacija je naglasila svoju predanost povezivanjem poticaja više od 50000 djelatnika i gotovo 3000 viših rukovoditelja s ostvarivanjem ciljeva s područja održivosti, kako bi ambicije – i nagrade – grupacije dijelili svi njeni zaposlenici.

Nastojanja Schneider Electrica prepoznata su i na drugim popisima uključujući Dow Jones svjetski indeks održivosti sedmu godinu za redom, FTSE4GOOD indeks 40 ekoloških predvodnika u Europi, AAA ocjenu američkog investicijskog društva MSCI, te je u indeksima Vigeo Eirisa Svjetskih 120, Europskih 120 i Francuskih 120, uvršten među najbolje plasirane tvrtke po pitanju postignuća na području korporativne odgovornosti.

Podijeli

Odgovori

Top