Predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“

U Zagrebu je u četvrtak, 09.travnja 2015. godine održan seminar pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda“, tijekom kojeg je  predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., kojeg je Europska komisija usvojila 17. prosinca 2014. godine.

Ovo događanje obilježilo je početak provedbe Operativnog programa i bilo je jedinstvena prilika na kojoj su sudionici mogli saznati više o ključnim područjima koje će Europski socijalni fond pokrivati te postaviti pitanja predstavnicima institucija odgovornih za provedbu ovog programa.

Provedba ovog Operativnog programa, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, omogućit će znatna ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj zahvaljujući ukupnom proračunu koji iznosi 1,849 milijardi eura (od kojih 85% dolazi iz Europskog socijalnog fonda). Ulaganja će biti usmjerena na različite ciljne skupine diljem zemlje kako bi se, između ostaloga, poboljšala njihova situaciju na tržištu rada, osigurale kvalitetnije javne usluge i povećalo sudjelovanje građana Republike Hrvatske u cjeloživotnom obrazovanju

Uzvanicima se obratio ministar rada i mirovinskog sustava, prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med. koji je naglasio kako ovaj program pruža priliku mnogim institucijama i organizacijama koje se bave područjem zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i dobrog upravljanja, stoga je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava upravo ovom prilikom odlučilo informirati što je više moguće potencijalnih korisnika o Europskom socijalnom fondu i motivirati ih na početak pripreme svojih projekata.

 

Podijeli

Odgovori

Top