Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Predstavljen prvi hrvatski vodič za prelazak u poduzetništvo

Knjiga Od zaposlenice do poduzetnice spaja savjete stručnjaka s iskustvima hrvatskih poduzetnica. Na njezinu predstavljanju istaknuto je da se za odlazak u poduzetništvo sve više odlučuju žene u dobi između 35 i 45 godina.

Sve je više žena u dobi između 35 i 45 godina zasićeno radom u velikim tvrtkama i javnom sektoru, pa se odlučuju na poslovne promjene. Istraživanje mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria otkriva da žele bolju kvalitetu privatnog života te drugačiju uredsku politiku. Zbog toga je stvorena knjiga Od zaposlenice do poduzetnice koja im približava poduzetništvo kao karijernu mogućnost.

Riječ je o prvom hrvatskom vodiču za prelazak u poduzetništvo. Pisalo ga je sedam stručnjakinja: Ivana MatićKristina Ercegović, Sanela Kraljić, Alma Saganić, Krešimira RendulićDijana Kobas Dešković i Kate Ivanković Marić.

„Knjiga Od zaposlenice do poduzetnice obrađuje sve faze prelaska u poduzetništvo; od prve ideje preko početka do razvoja poslovanja. O poduzetništvu govorimo realno. Zato otkrivamo kako analizirati vlastitu poduzetnost, koji su uobičajeni strahovi od poduzetništva i koliko je teško kad vam vrata ne otvara ime velike korporacije za koju radite, ali i kako većinu prepreka na poduzetničkom putu uspješno prebroditi. Knjiga donosi mnoštvo korisnih financijskih savjeta, od upoznavanja s prihodima i troškovima do osiguravanja zdravoga novčanog tijeka, preko uputa za stvaranje marketinškog plana do upravljanja odnosima s javnošću. Na kraju slijede savjeti kako posao dići na višu razinu. Za to ženama trebaju dobri suradnici, potpora obitelji, ali i malo vlastite hrabrosti“, kazala je Alma Saganić, jedna od autorica knjige i predsjednica Instituta za razvoj ženskog poduzetništva Adria.

Knjiga stručno znanje spaja s iskustvima hrvatskih poduzetnica, pa, istaknule su autorice, ukoričuje „know-how“ za iskorak u poduzetništvo.

„Na biznisu se treba aktivno raditi. Pritom se ne smije bježati od prodaje, marketinga i financija, područja koja mnogim ženama nisu bliska kad pređu u poduzetništvo“, poručila je Kristina Ercegović, osnivačica Business Cafea.

Osnivačica mreže Women in Adria Ivana Matić istaknula je kako istraživanja pokazuju da žene pri odlasku u poduzetništvo nisu motivirane novcem.

Žene koje prelaze u poduzetništvo, velikim tvrtkama zamjeraju njegovanje kulture prisutnosti umjesto kulture rezultata, loš menadžment te slabo upravljanje ljudskim resursima. Prema poduzetništvu najviše ih privlači promjena stila života – bolja ravnoteža privatnog i poslovnog. Iako to nerijetko podrazumijeva niža primanja, donosi veće osobno zadovoljstvo“, kazala je Ivana Matić.

Dodala je da će se oni koji o poduzetništvu tek maštaju, u knjigu Od zaposlenice do poduzetnice zaljubiti na prvi pogled, no dobro će doći i onima koji su već postali poduzetnici jer je uz savjete iz knjige lako unaprijediti poslovanje.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.