Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavljena četiri tematska mini vodiča za poduzetnike [VIDEO]

U sklopu nacionalne konferencije projekta “Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II” danas u predstavljena četiri tematska mini vodiča za poduzetnike – zaštita tržišnog natjecanja i državne potpore, zaštita intelektualnog vlasništva, sigurnost hrane i norme za industrijske proizvode.

U sklopu nacionalne konferencije projekta "Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice - BIZimpact II" danas u predstavljena četiri tematska mini vodiča za poduzetnike - zaštita tržišnog natjecanja i državne potpore, zaštita intelektualnog vlasništva, sigurnost hrane i norme za industrijske proizvode.

Uz najaktualnije informacije s tih područja, mini vodiči daju i prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu, liste najčešćih pitanja i odgovora, popise najvažnijih propisa te popis institucija i izvora na kojima mali i srednji poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije.

Zatvarajući konferenciju, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je istaknuo kako cilj ministarstva nije samo poboljšati informiranost malih i srednjih poduzetnika, već ih aktivno uključiti u proces dijaloga i savjetovanja tako da podršku koju im Ministrstvo pruža i odluke koje se donose budu u skladu s potrebama i u cilju povećanja konkurentnosti.

Maras je kazao i kako su aktivnosti u sklopu projekta BIZimpact dio sveobuhvatnog programa Ministarstva s ciljem poboljšanja podrške i dijaloga s malim i srednjim poduzetnicima.

Projekt je, dodao je, vrijedan 1,4 milijuna eura i trajat će još godinu dana.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros je kazao kako Ministarstvo želi čuti stavove malih i srednjih poduzetnika i zajedno s njima raditi na unapređenju poslovanja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Voditelj projektnog tima Ricardo Pinto izrazio je zadovoljstvo izlaskom četiri mini vodiča te najavio skori izlazak još 15 novih mini vodiča, koji su rezultat poduzetničkih potreba, suradnje i rada stručnjaka s različitih područja.

Glavni korisnik projekta “BIZimpact” je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a ostali korisnici su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski savez zadruga (HSZ).

Projekt je financiran u sklopu operativnog programa Regionalna konkurentnost, vrijedan je 1,4 milijuna eura, i traje dvije godine, od ožujka 2013. do ožujka 2015.

[infopunkt 7871 2]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.