Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavnici PBZ grupe doniraju

PBZ donacija

Predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 59.837,64 kuna Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu. Ovom donacijom omogućena je kupnja didaktičke opreme za Dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja te “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50.

Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama uključena je u projekt “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja te je jedna od pokretača i autora tog projekta. Donacija ovoj bolnici je dvadeseta donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan”. Ujedno, ovo je treća donacija PBZ grupe ovoj bolnici u sklopu pomaganja projektu “Praćenje djece s neurorizicima”.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Tomislav Đidara, viši stručni savjetnik Ministarstva zdravlja; Gzim Redžepi zamjenik pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, Katarina Bošnjak-Nađ, ravnateljica bolnice, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ – djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ  grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt kroz aktivnosti pronalaženja partnera i osmišljavanja novih ideja i akcija. Prikupljena financijska sredstva omogućit će brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima”, tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece sa neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.

Pročitajte još:

DOP

Wings For Life neprofitna je zaklada koja podupire istraživače projekte i kliničke studije diljem svijeta s ciljem pronalaska lijeka za ozlijede leđne moždine.

DOP

Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.

DOP

dm je Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek i Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik predao donacije ukupne vrijednosti 477.957 kuna...

DOP

Nije tajna kako je Skintegra brend koji je drugačiji od drugih – inzistiraju na etičkom poslovanju i društveno odgovornom ponašanju, a od samih svojih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.