Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Preživjeli ste Veliki prasak – kako? Otkriva vam Tehnopolis

Upravo ste preživjeli Veliki prasak! Svake sekunde, u Velikom hadronskom sudaraču, najvećem uređaju na svijetu smještenom stotinjak metara ispod švicarsko-francuske granice, sudaraju se elementarne čestice i tako svake sekunde proizvedu deset milijuna ‘Velikih praskova u malom’…

Upravo ste preživjeli Veliki prasak! Svake sekunde, u Velikom hadronskom sudaraču, najvećem uređaju na svijetu smještenom stotinjak metara ispod švicarsko-francuske granice, sudaraju se elementarne čestice i tako svake sekunde proizvedu deset milijuna ‘Velikih praskova u malom’...

Jesu li ti sudari doista bezopasni po prirodu, kako uvjeravaju znanstvenici Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) pročitajte u novom broju Tehnopolisa, Liderovog magazina za novo doba.

Kakvu to tajnu prirode upravo pokušavaju doznati fizičari elementarnih čestica Tehnopolisu je otkrio dr. sc. Daniel Denegri, znanstvenik s CERN-a i jedan od pokretača najuzbudljivijeg pokusa u povijesti čovječanstva.

Radioaktivni otpad postaje korisna tvar?

Daleko od očiju javnosti, hrvatski znanstvenik Milli Španović radi na pretvaranju nisko i srednjoradioaktivnog otpada u korisne tvari.

Reciklaža kakvu proklamira i na Tehnopolosovim stranicama dok priča o svojim inovacijama stvorila bi pravi antiradijacijski štit. Strah od štetnog zračenja sve nas je potaknuo da se zapitamo kakav to ugljični otisak ostavljamo na planetu.

Svijet neće nestati u iduće dvije godine

Tehnopolis će vas pokušati umiriti jer predstavljamo i koristi mobilnog zdravstva, a otkrivamo da ne morate strahovati od smaka svijeta, barem ne u iduće dvije godine. No, zato smo ušli u eru teleportacija. Kako? Pročitajte u novom broju Tehnopolisa (link kao i u naslovu), mjesečnika za znanost, inovacije i tehnologije samo uz poslovni tjednik Lider od 25. ožujka..

Svi čitatelji novog broja Tehnopolisa dobiti će ICT rječnik s najčešćim informatičkim i tehnološkim pojmovima koji sve više ulaze u svakodnevnu poslovnu komunikaciju.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

No, koje su to konkretno vještine koje sačinjavaju kvalitetnog lidera? 

Upravljanje biznisom

Danas, u doba sve češćih promjena, ključno je poznavati različite vještine kako biste od različitih ljudi dobili ono najbolje, ista situacija je i sa...

Edukacija

O vrućoj jeseni svakako će biti govora i na tradicionalnom Liderovom skupu Dan velikih planova, koji će se 21. rujna održati u Velikoj kongresnoj...

Ljudski resursi

Snažan vođa je vizionar koji ohrabruje druge, potiče ih da sami preuzimaju odgovornost i budu kreativni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.