Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Preživjeli ste Veliki prasak – kako? Otkriva vam Tehnopolis

Upravo ste preživjeli Veliki prasak! Svake sekunde, u Velikom hadronskom sudaraču, najvećem uređaju na svijetu smještenom stotinjak metara ispod švicarsko-francuske granice, sudaraju se elementarne čestice i tako svake sekunde proizvedu deset milijuna ‘Velikih praskova u malom’…

Upravo ste preživjeli Veliki prasak! Svake sekunde, u Velikom hadronskom sudaraču, najvećem uređaju na svijetu smještenom stotinjak metara ispod švicarsko-francuske granice, sudaraju se elementarne čestice i tako svake sekunde proizvedu deset milijuna ‘Velikih praskova u malom’...

Jesu li ti sudari doista bezopasni po prirodu, kako uvjeravaju znanstvenici Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) pročitajte u novom broju Tehnopolisa, Liderovog magazina za novo doba.

Kakvu to tajnu prirode upravo pokušavaju doznati fizičari elementarnih čestica Tehnopolisu je otkrio dr. sc. Daniel Denegri, znanstvenik s CERN-a i jedan od pokretača najuzbudljivijeg pokusa u povijesti čovječanstva.

Radioaktivni otpad postaje korisna tvar?

Daleko od očiju javnosti, hrvatski znanstvenik Milli Španović radi na pretvaranju nisko i srednjoradioaktivnog otpada u korisne tvari.

Reciklaža kakvu proklamira i na Tehnopolosovim stranicama dok priča o svojim inovacijama stvorila bi pravi antiradijacijski štit. Strah od štetnog zračenja sve nas je potaknuo da se zapitamo kakav to ugljični otisak ostavljamo na planetu.

Svijet neće nestati u iduće dvije godine

Tehnopolis će vas pokušati umiriti jer predstavljamo i koristi mobilnog zdravstva, a otkrivamo da ne morate strahovati od smaka svijeta, barem ne u iduće dvije godine. No, zato smo ušli u eru teleportacija. Kako? Pročitajte u novom broju Tehnopolisa (link kao i u naslovu), mjesečnika za znanost, inovacije i tehnologije samo uz poslovni tjednik Lider od 25. ožujka..

Svi čitatelji novog broja Tehnopolisa dobiti će ICT rječnik s najčešćim informatičkim i tehnološkim pojmovima koji sve više ulaze u svakodnevnu poslovnu komunikaciju.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.