Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prihvatite izvrsno, a odbijte dobro

Što bi bilo kad biste, umjesto da obavljate nepotrebne zadatke, bavite se „hitnim“ stvarima, rastreseno surfate internetom i bavite se teškim klijentima koje ste ionako mogli izbjeći, iskoristili to dodatno vrijeme za pronalaženje produktivnijih poslova koji vas vode naprijed i donose vam novac.

Što bi bilo kad biste, umjesto da obavljate nepotrebne zadatke, bavite se „hitnim“ stvarima, rastreseno surfate internetom i bavite se teškim klijentima koje ste ionako mogli izbjeći, iskoristili to dodatno vrijeme za pronalaženje produktivnijih poslova koji vas vode naprijed i donose vam novac.

Čini se vrlo jednostavan koncept, a opet jako puno uspješnih poduzetnika zaglavi u projektima, situacijama i prilikama koje su jednostavno dobre, ali ne i izvrsne. I onda im ne ostane vremena te tako izvrsne prilike ostanu u nekom drugom planu. Ustvari, usredotočenost i usmjerenost na nešto što je samo dobro, često spriječava da se izvrsno pojavi, samo zato što u vašim životima nije ostalo dovoljno vremena da se iskoristi bilo kakva dodatna prilika.

Neprestano trčanje za dobrim izgledima ili bavljenje osrednjim planovima znači da od sebe podalje držite prilike za fenomenalan uspjeh. Razmotrite malo svoj posao i zapišite djelatnosti koje vam donose najviše rezultata, financijske dobiti, napredovanja i užitka, i otkrit ćete da otprilike dvadeset posto vaših djelatnosti proizvodi oko osamdeset posto vašeg uspjeha. Opet smo kod Paretovog načela, ali njega zbilja možemo koristiti za sva područja. Pareto je otkrio da osamdeset posto zarade nekog poduzeća dolazi od dvadeset posto njegovih kupaca ili klijenata.

Umjesto da posvećujete svoj trud i vrijeme neproduktivnim stvarima, zamislite kako biste brže ostvarili svoje ciljeve i poboljšali posao kad biste rekli ne tim stvarima koje troše vaše vrijeme i umjesto toga fokusirali se na onih dvadeset posto stvari koje vam donose najveću korist?

Što bi bilo kad biste, umjesto da obavljate nepotrebne zadatke, bavite se „hitnim“ stvarima, rastreseno surfate internetom i bavite se teškim klijentima koje ste ionako mogli izbjeći, iskoristili to dodatno vrijeme za pronalaženje produktivnijih poslova koji vas vode naprijed i donose vam novac. Što bi se sve moglo pojaviti u vašem poslu kada biste odbili dobro?

Kako možete utvrditi što je istinski izvrsno za vas, tako da možete odbiti tek ono što je dobro? Počnite popisivanjem svojih prilika, jedna stranica za dobro, a druga za izvrsno. Kad vidite priliku napisanu na papiru bit će vam puno lakše razjasniti si što mislite, koja pitanja si trebate postaviti, koje podatke prikupiti, kakav bi mogao biti vaš plan. Pomoći će vam da odlučite spada li ta prilika u dobro ili izvrsno.

Isto tako možete se posavjetovati s kolegama, partnerima, prijateljima poduzetnicima koji su već prošli tim putem prije vas te podijeliti s vama svoje iskustvo. Možete s njim razgovarati o očekivanim izazovima, preprekama. Oni vam mogu pomoći da procijenite koliko će vam vremena trebati, novca, napora, stresa, predanosti te na taj način uvidjeti je li ta prilika dobra ili izvrsna za vas. Zatim odlučite služe li te stvari istinski vašim ciljevima ili bi vam odbijanje istih oslobodilo raspored kako biste se mogli baviti produktivnijim stvarima.

 


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.