Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prijenos operacija uživo iz Zagreba u šest velikih europskih gradova

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Hrvatsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju i ove godine tradicionalno organizira deveti po redu kongres koji će ugostiti vrhunske inozemne i domaće oftalmologe. Kongres će se održati 19. i 20. listopada 2013., s početkom u 8.00. sati, u Hotelu Sheraton. Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Live surgery će se održati u suradnji sa Simpozijem Videocatarattarefrattiva – talijanskim simpozijem u organizaciji dr. Lucia Buratta, jednog od svjetskih pionira refraktivne kirurgije, a što predstavlja rezultat višegodišnje suradnje prof.dr.sc. Gabrića i prof. Buratta. U sklopu operacija uživo prikazat će se šest operativnih zahvata koje će izvoditi kirurzi Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koristeći najnovije tehnologije i operacijske metode u kirurgiji prednjeg očnog segmenta.

Uz prof.dr.sc. Gabrića operacije će izvoditi renomirani oftalmološki stručnjaci Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koji u svom dugogodišnjem iskustvu broje više desetaka tisuća specijaliziranih oftalmoloških  operacija. Riječ je o prof.dr.sc. Ivi Dekaris, dr.sc. Ratimiru Laziću, dr. Maji Bohač i dr. Vesni Cerović.

Ovogodišnji Program Kongresa osmišljen je u okviru devet specijaliziranih simpozija koji pokrivaju različita područja oftalmologije, a unutar kojih će domaći i inozemni oftalmološki stručnjaci razmjenjivati nove informacije i iskustva iz različitih područja oftalmologije s naglaskom na kirurgiju prednjeg očnog segmenta.

Tijekom kongresa organiziran je i „WET LAB“, edukacijski tečaj kirurgije za mlade oftalmologe, a putem kojeg je moguće izvođenje operacija na umjetnim očima. Godišnji Kongres jedinstvena je prilika za mlade oftalmologe iz Hrvatske i regije da upoznaju vodeće svjetske stručnjake te poslušaju savjete i iskustvo koje im oni nude. Na ovogodišnjem kongresu očekuje se preko 400 učesnika iz Hrvatske i regije uz brojne predavače iz cijelog svijeta.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.