Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prijenos operacija uživo iz Zagreba u šest velikih europskih gradova

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Hrvatsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju i ove godine tradicionalno organizira deveti po redu kongres koji će ugostiti vrhunske inozemne i domaće oftalmologe. Kongres će se održati 19. i 20. listopada 2013., s početkom u 8.00. sati, u Hotelu Sheraton. Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Live surgery će se održati u suradnji sa Simpozijem Videocatarattarefrattiva – talijanskim simpozijem u organizaciji dr. Lucia Buratta, jednog od svjetskih pionira refraktivne kirurgije, a što predstavlja rezultat višegodišnje suradnje prof.dr.sc. Gabrića i prof. Buratta. U sklopu operacija uživo prikazat će se šest operativnih zahvata koje će izvoditi kirurzi Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koristeći najnovije tehnologije i operacijske metode u kirurgiji prednjeg očnog segmenta.

Uz prof.dr.sc. Gabrića operacije će izvoditi renomirani oftalmološki stručnjaci Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koji u svom dugogodišnjem iskustvu broje više desetaka tisuća specijaliziranih oftalmoloških  operacija. Riječ je o prof.dr.sc. Ivi Dekaris, dr.sc. Ratimiru Laziću, dr. Maji Bohač i dr. Vesni Cerović.

Ovogodišnji Program Kongresa osmišljen je u okviru devet specijaliziranih simpozija koji pokrivaju različita područja oftalmologije, a unutar kojih će domaći i inozemni oftalmološki stručnjaci razmjenjivati nove informacije i iskustva iz različitih područja oftalmologije s naglaskom na kirurgiju prednjeg očnog segmenta.

Tijekom kongresa organiziran je i „WET LAB“, edukacijski tečaj kirurgije za mlade oftalmologe, a putem kojeg je moguće izvođenje operacija na umjetnim očima. Godišnji Kongres jedinstvena je prilika za mlade oftalmologe iz Hrvatske i regije da upoznaju vodeće svjetske stručnjake te poslušaju savjete i iskustvo koje im oni nude. Na ovogodišnjem kongresu očekuje se preko 400 učesnika iz Hrvatske i regije uz brojne predavače iz cijelog svijeta.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Edukacija

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni...

Edukacija

Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja...

Seminari

'Liderstvo u vrijeme promjena' naziv je ovogodišnjeg kongresa menadžera u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.