Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prijenos operacija uživo iz Zagreba u šest velikih europskih gradova

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Hrvatsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju i ove godine tradicionalno organizira deveti po redu kongres koji će ugostiti vrhunske inozemne i domaće oftalmologe. Kongres će se održati 19. i 20. listopada 2013., s početkom u 8.00. sati, u Hotelu Sheraton. Novitet koji donosi Kongres je organizacija live surgery-ja, odnosno izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu. Ovo je prvi puta da se operacije na svjetskom kongresu tog tipa prenose iz jedne od zemalja naše regije.

Live surgery će se održati u suradnji sa Simpozijem Videocatarattarefrattiva – talijanskim simpozijem u organizaciji dr. Lucia Buratta, jednog od svjetskih pionira refraktivne kirurgije, a što predstavlja rezultat višegodišnje suradnje prof.dr.sc. Gabrića i prof. Buratta. U sklopu operacija uživo prikazat će se šest operativnih zahvata koje će izvoditi kirurzi Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koristeći najnovije tehnologije i operacijske metode u kirurgiji prednjeg očnog segmenta.

Uz prof.dr.sc. Gabrića operacije će izvoditi renomirani oftalmološki stručnjaci Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost koji u svom dugogodišnjem iskustvu broje više desetaka tisuća specijaliziranih oftalmoloških  operacija. Riječ je o prof.dr.sc. Ivi Dekaris, dr.sc. Ratimiru Laziću, dr. Maji Bohač i dr. Vesni Cerović.

Ovogodišnji Program Kongresa osmišljen je u okviru devet specijaliziranih simpozija koji pokrivaju različita područja oftalmologije, a unutar kojih će domaći i inozemni oftalmološki stručnjaci razmjenjivati nove informacije i iskustva iz različitih područja oftalmologije s naglaskom na kirurgiju prednjeg očnog segmenta.

Tijekom kongresa organiziran je i „WET LAB“, edukacijski tečaj kirurgije za mlade oftalmologe, a putem kojeg je moguće izvođenje operacija na umjetnim očima. Godišnji Kongres jedinstvena je prilika za mlade oftalmologe iz Hrvatske i regije da upoznaju vodeće svjetske stručnjake te poslušaju savjete i iskustvo koje im oni nude. Na ovogodišnjem kongresu očekuje se preko 400 učesnika iz Hrvatske i regije uz brojne predavače iz cijelog svijeta.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.