Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Procter&Gamble u suradnji s dm drogerie marktom pomaže razvoj parasporta u Hrvatskoj

Procter & Gamble Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor su potpisali vrijedan sponzorski ugovor u trajanju od godine dana koji će biti usmjeren na inkluziju i razvoj parasporta među djecom s poteškoćama u razvoju.

Procter & Gamble Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor su potpisali vrijedan sponzorski ugovor u trajanju od godine dana koji će biti usmjeren na inkluziju i razvoj parasporta među djecom s poteškoćama u razvoju. Inicijativa pod nazivom „Pobjednici iz dana u dan“ vrijedna je 15 000 eura i odvijat će se u trgovinama dm – drogerie markta uz poruku „Snaga je u nama – i kad to otkrijemo postajemo nepobjedivi!“

Procter & Gamble je i globalni pokrovitelj Međunarodnog paraolimpijskog odbora od 2021. godine čime potiče inkluziju i razvoj parasporta diljem svijeta. Suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom započela je prošle godine tijekom priprema i kvalifikacijskih natjecanja hrvatskih parasportaša za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ova suradnja će biti dodatan poticaj za uključivanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju u parasport u Hrvatskoj.

Procter & Gamble koristi svoj utjecaj diljem svijeta kako bi pokazao svoju predanost pozitivnim promjenama u područjima koja potiču jednakost i inkluziju. Hrvatski parasportaši postižu iznimne rezultate u svim područjima i njihova snaga svima nama može biti primjer kako se postaje pobjednik iz dana u dan. Zahvaljujemo Hrvatskom paraolimpijskom odboru na velikim naporima koje ulažu u razvoj i približavanje parasporta djeci i mladima s poteškoćama u razvoju. Hrvatskim parasportašima želimo puno uspjeha na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu“, izjavio je direktor Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, Danko Badanjak.

U Hrvatskoj prema posljednjem popisu stanovništva ima čak 600 000 osoba s invaliditetom što je oko 16% stanovništva. Od tog broja se samo oko 10 000 osoba profesionalno ili rekreativno bavi parasportom, odnosno oko 2%. Zato je i cilj ove suradnje potaknuti djecu i mlade s poteškoćama u razvoju da se uključe u sportske aktivnosti koje su dugoročno od velike važnosti za ukupno zdravlje djece s poteškoćama u razvoju.

Aktivno radimo na poboljšanju infrastrukture za razvoj parasporta u Hrvatskoj. Od neprocjenjive je važnosti da djeca s poteškoćama u razvoju imaju pristup sportskim aktivnostima i educirane trenere koji s njima mogu redovito raditi. Izazovi su još veliki posebno u manjim sredinama u kojima je potrebno dodatno poraditi na osvješćivanju potrebe za uključivanjem djece s poteškoćama u razvoju u parasport, čak i u njihovim obiteljima. Zahvaljujemo kompaniji Procter & Gamble što nam pomaže da skrenemo pozornost na ovaj problem i da još više djece s poteškoćama u razvoju uključimo u parasport“, izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić.

Procter & Gamble je od 2010. g. globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora i tijekom 14 godina suradnje milijuni ljudi diljem svijeta su svjedočili uspjesima poznatih sportaša i kroz marketinške kampanje kao što je „Hvala ti, mama!“, a pri tome su i kupnjom proizvoda kompanije P&G sudjelovali u sponzoriranju njihovog daljnjeg sportskog razvoja.

Prošle godine je ova suradnja proširena i na Međunarodni paraolimpijski odbor u sklopu sve većih napora kompanije Procter & Gamble na promicanju uključivosti i jednakosti na svim razinama pa tako i u sportu.

Inicijativa „Pobjednici iz dana u dan“ trajat će godinu dana, a kompanija Procter&Gamble zahvaljuje kupcima koji kupuju P&G-jeve proizvode i time omogućuju ovu i slične inicijative.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.