Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Projekt SHOUT – društvene i humanističke znanosti u intersektorskom iskoraku za bolje obrazovanje i održive inovacije

U implementaciji sudjeluje trinaest partnera iz Litve, Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Cipra, Grčke i Portugala, a vrijeme trajanja projekta je tri godine. 

Projekt SHOUT –  društvene i humanističke znanosti u intersektorskom iskoraku za bolje obrazovanje i održive inovacije –  ima kao primarni zadatak ojačati inovacijski kapacitet i transformacijsku ulogu sveučilišta, malih i srednjih poduzeća i nevladinih organizacija na području rješavanja složenih problema koji su predstavljeni u UN-ovim ciljevima održivog razvoja i na području razvoja inovativnih održivih rješenja kroz model međusektorske suradnje uz bolju razmjenu znanja između različitih dionika, diplomanata društvenih i humanističkih znanosti i bolju zapošljivost istraživača.

Ciljevi projekta su:

  • Razviti obrazovne programe za nastavnike društvenih i humanističkih znanosti, pomoćno-istraživačko osoblje i stručnjake u ovom području kako bi poboljšali svoja znanja, vještine i kompetencije u komunikaciji i odgovoru na izazove UN-ovih ciljeva održivog razvoja, poduzetništva i istraživačkog pristupa i načina razmišljanja.
  • Razviti istraživački pristup temeljen na procesu učenja u kojem će studenti, profesori i stručnjaci raditi zajednički na pronalaženju rješenja kako bi uspješno adresirali izazove UN-ovih ciljeva održivog razvoja.
  • Stvoriti samoodrživ HUB za istraživanje i inovacije u području društvenih i humanističkih znanosti u kojem će visokoškolske ustanove, mala i srednja poduzeća te nevladine organizacije moći razmjenjivati znanje, olakšati daljnju suradnju i ojačati zajednička održiva rješenja na europskoj razini.
  • Poboljšati vidljivost društvenih i humanističkih istraživanja i ojačati njihov utjecaj na šire društveno-ekonomsko okruženje, posebno u području održivih transformacija  i inovacija.
  • Ojačati suradnju između različitih sektora, poboljšati kanale umrežavanja i premostiti jaz između istraživanja i prakse.

U implementaciji sudjeluje trinaest partnera iz Litve, Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Cipra, Grčke i Portugala, a vrijeme trajanja projekta je tri godine.

Prva aktivnost projekta je istražiti zahtjeve, potrebe i strateške zadatke ciljnih skupina koji se bave inovacijama i pronalaskom rješenja na izazove postavljene UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Zadatak svih projektnih partnera, uključujući one iz Republike Hrvatske – Instituta za društveno odgovorno poslovanje i Sveučilišta u Splitu jest identificirati primjere dobre prakse i uspostaviti smjernice za suradnju za učinkovite i održive inovacije.

Pozivamo ciljne skupine (studente i diplomante društvenih i humanističkih znanosti, istraživače, predstavnike malih i srednjih poduzeća, sveučilišta i nevladinih organizacija) da pridonesu trenutnoj fazi projekta popunjavanjem našeg upitnika ovdje, za čije ispunjavanje će trebati 10 do 15 minuta.

Uključite se u projekt SHOUT popunjavanjem upitnika!

Odaberite upitnik koji najbolje odgovara Vašem profilu i pridonesite Vašim razmišljanjima:

Anketa za predstavnike malih i srednjih poduzeća

 

Anketa za nastavno, znanstveno osoblje i istraživače u području društvenih i humanističkih znanosti

 

Anketa za studente i diplomante društvenih i humanističkih znanosti

 

Anketa za nevladine organizacije i njihove predstavnike

 

 

 

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.