Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Pronašao je način kako zaraditi milijune. Sada se više ne želi baviti time

Mnogi sanjaju o tome kako zaraditi novac u kratkom roku, a Scott DeLong je pronašao način, uz pomoć interneta i društvenih mreža.

Mnogi sanjaju o tome kako zaraditi novac u kratkom roku, a Scott DeLong je pronašao način, uz pomoć interneta i društvenih mreža.

Prije osam mjeseci, DeLong je osnovao medijsku kompaniju ViralNova.com. Riječ je zapravo o web stranici sa zanimljivim sadržajem koji mami čitatelje zaraznim naslovima. Takav sadržaj savršen je za dijeljenje na Facebooku, a to je i glavna strategija ViralNove.

Proteklog mjeseca ViralNova je privukla 100 milijuna posjetitelja. Business Insider okvirno je izračunao da je, zahvaljujući oglasima, stranica u prosincu zaradila oko 400 tisuća dolara. DeLongu je vjerojatno pripao i najveći dio tog novca nakon podmirenja troškova servera i honorara tek dvojice suradnika.

Prema računici, ako promet ostane visok, ViralNova bi godišnje mogla ostvariti i do 4,8 milijuna dolara prihoda. Međutim, DeLong je odlučio otići u drugom smjeru – odlučio je prodati stranicu te trenutno traži kupca, po mogućnosti u krugu velikih medijskih kompanija.

Njegov potez je pomalo iznenađujuć. Premda njegov projekt ima ogroman potencijal, DeLong tvrdi kako se umorio od ViralNove i da želi početi nešto novo te odbacuje mogućnost da ostane u tvrtki ako ona nađe kupca. Čak je odbio i jednog ulagača koji ga je želio uvjeriti da proširi stranicu i stvori veliki posao.

“Ulagački kapital, zaposlenici, uredi i sve te tradicionalne stvari nisu ono što želim”, kazao je DeLong u Twitter intervjuu s novinarom Business Insidera. “Trebali biste me poznavati osobno kako biste u potpunosti razumjeli moju (potencijalnu) odluku”, poručio je. Također je izjavio kako ne želi imati odgovornost u zapošljavanju ljudi niti želi svoj ured. “Želim raditi stvari na svoj način. Mrzim pritisak”, obrazložio je DeLong, koji tvrdi da je na ViralNovi radio 16 sati dnevno, uključujući i dane vikenda.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.