Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Prosječna plaća djelatnika u pravnim osobama 6.478 kuna

Za prvih jedanaest mjeseci prošle godine pak prosječna zagrebačka mjesečna neto-plaća iznosila 6.227 kuna, što je nominalno povećanje za 1,7 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije. Najniže su neto-plaće u Zagrebu i za studeni prošle godine bile u proizvodnji odjeće, u iznosu od 3.094 kune.

Za prvih jedanaest mjeseci prošle godine pak prosječna zagrebačka mjesečna neto-plaća iznosila 6.227 kuna, što je nominalno povećanje za 1,7 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije. Najniže su neto-plaće u Zagrebu i za studeni prošle godine bile u proizvodnji odjeće, u iznosu od 3.094 kune.

Prosječna neto-plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 6.478 kuna, a umanjena za tzv. krizni porez manja je za 208 kuna ili za 3,2 posto, i iznosila je 6.270 kuna, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna zagrebačka neto-plaća za studeni od 6.478 kuna bila je za 340 kuna ili za 5,5 posto veća nego za listopad, na što su utjecale i isplate božićnica.

Na godišnjoj razini zabilježen je pak blagi nominalni rast neto-plaće; neto-plaća za studeni 2009. bila je za 0,8 posto ili za 51 kunu veća nego za studeni 2008. godine.

Najveće plaće u upravljanju

Za prvih jedanaest mjeseci prošle godine pak prosječna je zagrebačka mjesečna neto-plaća iznosila 6.227 kuna, što je nominalno povećanje za 1,7 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije. Najniže su neto-plaće u Zagrebu i za studeni prošle godine bile u proizvodnji odjeće, u iznosu od 3.094 kune, potom u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređivanja i održavanja krajolika, 3.237 kuna, zaštitnim i istražnim djelatnostima, 3.359 kuna, preradi drva (3.512 kune) i dr.

S druge su pak strane tri djelatnosti u kojima su prosjeci za studeni veći od deset tisuća kuna, a to su upravljačke djelatnosti; savjetovanje u vezi s upravljanjem sa 13.349 kuna, proizvodnja pića sa 10.701 kunom te promidžba (reklama i propaganda) i istraživanje tržišta sa 10.382 kune.

Slijede financijske i uslužne djelatnosti, osim osiguranja i mirovinskih fondova, sa 9.945 kuna, skupljanje, pročišćavanje i opskrba vodom (9.873 kune), osiguranje, reosiguranje i mirovinski fondovi, osim obveznog socijalnog osiguranja, sa 9.633 kune itd.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.