Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Prvi Forum o eko tehnologijama i inovacijama

Forum o ekološkim tehnologijama, inovacijama, poslovanju i srodnim europskim pitanjima “CROENERGO” održati će se u okviru Međunarodnog sajma novih tehnologija IFONT, u četvrtak, dana 26.05.2011. s početkom u 14:00 sati u Spaladium Areni u Splitu. Organizator Foruma je Savez za energetiku Zagreba u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske i Banco Popolare Croatia. Partner Foruma je Međunarodni sajam novih tehnologija IFONT.

Forum o ekološkim tehnologijama, inovacijama, poslovanju i srodnim europskim pitanjima "CROENERGO" održati će se u okviru Međunarodnog sajma novih tehnologija IFONT, u četvrtak, dana 26.05.2011. s početkom u 14:00 sati u Spaladium Areni u Splitu. Organizator Foruma je Savez za energetiku Zagreba u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske i Banco Popolare Croatia. Partner Foruma je Međunarodni sajam novih tehnologija IFONT.

Forum o ekološkim tehnologijama, inovacijama, poslovanju i srodnim europskim pitanjima “CROENERGO” sveobuhvatna je nacionalna konferencija usmjerena stvaranju svijesti i pružanju relevantnih informacija o integraciji eko-tehnologija u gospodarsku svakodnevicu Republike Hrvatske. Forum pokriva široki spektar prezentacija domaćih i međunarodnih institucija, poduzeća i nevladinih organizacija s tematikom razvoja i primjene ekoloških tehnologija i inovacija, ekološkog (održivog) poslovanja i informiranja o aktualnim programima i financijskim instrumentima Europske unije.

Po uzoru na suvremene europske konferencije, Forum “CROENERGO” organizira se s ciljem ispitivanja tržišnih trendova, identifikacije i rasprave o izazovima s kojima se u ovim područjima suočavaju gospodarski dionici, definiranja udjela dobrih tržišnih praksi i pružanja preporuka za razvoj programa financijske potpore. Prvi Forum “CROENERGO” istražit će raspoložive mogućnosti za financiranje ekoloških tehnologija i inovacija s naglaskom na javno-privatnu interakciju.

Forum sa sloganom “Rast kroz štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo” podrazumijeva pružanje sveobuhvatnih informacija o razvoju gospodarske konkurentnosti koja uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, te preuzimanje vodstva u razvoju novih zelenih tehnologija i metodologije proizvodnje.

O Međunarodnom sajmu novih tehnologija IFONT

Od 26. do 29. svibnja Spaladium arena biti će domaćin Međunarodnom sajmu novih tehnologija (IFONT). Cilj sajma je prezentacija i popularizacija korištenja modernih tehnologija te ukazivanje na razvoj novih gospodarskih mogućnosti. Sajam će osim izložbi ponuditi i predavanja, okrugle stolove i konferencije namijenjene različitim temama te ugostiti mnoge strane i domaće stručnjake, kao i uspješne gospodarstvenike.

Visoki pokrovitelj sajma je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a svoju potporu je pružila i Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetnika, Splitsko dalmatinska županija, Grad Split, Grad Solin, Grad Kaštela, Općina Dugopolje kao i brojni drugi partneri. Od stranih institucija važnost sajma prepoznala je Nordijaska gospodarska komora, Belgijska gospodarska komora kao i Poljska gospodarska komora.

O Savezu za energetiku Zagreba

Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba ili kraće, Savez za energetiku Zagreba je strukovno, nevladino i neprofitno udruženje fizičkih osoba, udruga, društava i drugih neprofitnih organizacija, obrta, malih i srednjih poduzeća, velikih trgovačkih i dioničkih društava čija je djelatnost širenje i promicanje znanstvene i inovacijske djelatnosti koje se odnose na harmonizaciju održivog razvitka i organiziranog sustava gospodarenja energijom kroz sustav povećanja energetske efikasnosti, sigurne dobave i opskrbe, diverzifikacije energenata i izvora, korištenja obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, sprječavanja klimatskih promjena, odgovorne uporabe prirodnih resursa, poticanja realnih cijena energije i razvitak energetskog tržišta i poduzetništva.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

Hrvatski startup Green Energy Pal izabran je među šest najboljih startupova u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2022. u okviru natjecanja BASF Innovation Hub.

Ekonomija

Hrvatski inovatori ostvarili su sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni s 4 zlatne, 3 srebrnih i 4 brončane nagrade.

Komentari

Nikola Benvenuti, predsjednik udruge otkrio nam je kako teku pripreme, koji su novi trendovi u proizvodnji malvazije i što se promijenilo u pandemiji.

DOP

INA vam ponovno pomaže zazeleniti okolinu u kojoj živite i očuvati klimu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.