Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Prvi izvoz BAT-ovih brendova proizvedenih u tvornici u Kanfanaru

Samo dva mjeseca nakon preuzimanja rovinjskog TDR-a, kompanija British American Tobacco (BAT) započela je s izvozom vlastitog brenda iz kanfanarske tvornice na tržišta Europske unije. Prve cigarete isporučuju se kupcima u Grčkoj, tržištu na koje TDR nije izvozio svoje proizvode. U predstavljanju proizvoda na grčkom tržištu sudjeluju i zaposlenici iz Kanfanara.

Tri nove slim ekstenzije brenda Peter Stuyvesant, koji je inače iznimno popularan u Grčkoj, odličan su primjer sinergije između BAT-ovih međunarodnih brendova i proizvodnih kapaciteta u Kanfanaru, istaknuo je direktor BAT-ova klastera Adria, Ram Addanki.

„Dosada u BAT-u nismo imali taj format cigareta, no preuzimanjem tvornice u Kanfanaru otvorili smo mogućnost njegove proizvodnje. Kada smo govorili da ćemo zahvaljujući ovoj akviziciji objediniti najbolje u objema kompanijama i time ostvariti čvrste osnove za zajednički rast, mislili smo upravo na ovakve izvozne projekte. Siguran sam da će ih u budućnosti biti još i da će tvornica u Kanfanaru imati vrlo važnu ulogu u europskom dijelu BAT-ove proizvodnje“, dodao je Addanki.

Kanfanarska tvornica ima kapacitet proizvodnje od 20 milijardi cigareta godišnje, a prije ulaska u BAT-ov sustav, proizvodila je oko osam milijardi cigareta godišnje. Plan BAT-a je u sljedećih pet godina proizvodnju povećati na 16 do 19 milijardi cigareta godišnje, što će osigurati stratešku poziciju tvornice u BAT-ovom sustavu.

Pogon u Kanfanaru dio je BAT-ova klastera Adria, čije je sjedište u Hrvatskoj. Klaster pokriva i tržišta Bosne i Hercegovine te Slovenije. TDR-ovo poslovanje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova integrirano je u BAT-ov klaster Srednje Europe, sa sjedištem u Češkoj.

Pročitajte još:

DOP

BAT je predstavio plan za postizanje ugljične neutralnosti (Low-Carbon Transition Plan) u kojem je detaljno opisano što će sve poduzeti kako bi ostvario svoje...

Industrija

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači.

Ljudski resursi

BAT je, kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, još jednom dobio certifikat Poslodavac Partner koji dodjeljuje nezavisna konzultantska organizacija SELECTIO.

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.