Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Prvi Kongres samozaposlenih poduzetnica

Prvi Kongres samozaposlenih poduzetnica, održat će se 08. ožujka 2016. u Zagrebu, a radi što učinkovitije i konstruktivne razmjene poslovnih iskustava, znanja, informacija, te odaziva poduzetnica iz cijele Hrvatske, neće imati kotizaciju. Ovo je samo jedan korak u nizu zbog kojih je Zagreb već od ove jeseni središte ženskog poduzetništva. Jer iz samozapošljavanja žena, gotovo u 80 posto slučajeva nastalo je uspješno poduzetništvo, a nekoć i same bez posla, ove poduzetnice sada otvaraju radna mjesta.

Među samozaposlenim ženama poduzetnicama danas je veliki broj inovatorica, izvrsnih poljoprivrednih poduzetnica, samohranih majki s inovativnim projektima, ali koje ne dobivaju na žalost pozornost koju zaslužuju. Podizanje Ženskog poduzetničkog centra u virtualnoj sferi na www.poduzetnica.hr, a potom i u stvarnosti, kao i organizacija Kongresa samozaposlenih poduzetnica, samo su prvi koraci u osnaživanju ženskog poduzetništva u državi – ocjenjuje Sanela Dropulić, idejna začetnica projekta Centra i Kongresa samozaposlenih poduzetnica.

U cijeli projekt uključen je tim poduzetnica i poduzetnika koji su kroz samozapošljavanje pronašli svoj karijerni zaokret ili egzistencijalnu izvjesnost, a sada zajednički žele napraviti i platformu koja će okupljati sve samozaposlene poduzetnice u Hrvatskoj. Zahvaljujući njoj, samozaposlene žene sustav institucija koji ih zabilazi ili zanemaruje, više neće moći ostavljati po strani da se snalaze same.

Uspješnoj izgradnji ženskog samozaposleničkog poduzetništva uvelike će svojim iskustvom pomoći i Vatroslava Mišetić (44) koja je nedavno je dala otkaz u jednoj velikoj kompaniji kao bi slijedila svoje poslovne snove, te ih ostvarila kroz vlastiti posao – dječju igraonicu i rođendaonicu “Vatrin kutak

Jedna drugoj možemo puno pomoći, makar i savjetom. Meni su pomogle dvije žene koje rade sličan posao u Zagrebu, sa svojim savjetima. Rado ću se odazvati Kongresu, te sudjelovati u njemu jer bih voljela žene uvjeriti u njihovu snagu, moć, pobuditi im želju za samozaposlenjem, da su svoje gazde i šefovi, da ne ovise jednog dana o mirovini već da imaju svoj biznis koji traje. Treba im podrška, na tom putu katkada topla riječ i maramice – zaključuje Vatroslava Mišetić

Razmjena iskustava, planova i znanja samozaposlenih žena od velike je važnosti za zdrav i uspješan razvoj hrvatskog poduzetništva. Ova vrsta poduzetnica u Hrvatskoj ostvaruje i zavidan udio u BDP-u, no malo se nadležnih sfera bavi njihovim potrebama, problemima ili izazovima, ponajviše zbog činjenice da su samozaposlene žene poduzetnice još uvijek fenomen u našem društvu. Za sada su još nepoznata kategorija za istraživanje, promicanje i potpore, ali će naše aktivnosti, projekti i kongresi promijeniti situaciju.

Upravo savjeti i motivacija potrebni su poduzetnicama poput Nade Miličić(30) koja kreće sa svojim samozaposleničkim poduzetništvom – zastupstvom električnih skutera, na kojima je prešla put od Kine do Zagreba više od 14 tisuća kilometara. Kad se osobno uvjerila u kvalitetu ovog prijevoznog sredstva, odlučila je i sama krenuti u poduzetničku “akciju”

Datum pokretanja uvelike ovisi o tome kada ćemo uspjeti pribaviti sva potrebna financijska sredstva, a planiramo to ipak ostvariti u prvoj polovici 2016.-e godine. U prvoj godini očekujemo solidnu zainteresiranost kupaca za naše električne skutere. U to ne sumnjamo, iz razloga što smo već sada dobili poziv dviju tvrtki i nekoliko fizičkih osoba koje su zainteresirane za naše proizvode – najavljuje poduzetnica Nada Miličić koja će savjete za što uspješnije poduzetništvo potražiti pod okriljem Ženskog poduzetničkog centra, ali Kongresa samozaposlenih žena Hrvatske.

Upravo navedenim projektima želimo promovirati i unaprijediti poslovne aktivnosti samozaposlenih žena poduzetnica, te potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija. Želimo potaknuti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu, kao i ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Svi zaniteresirani za sudjelovanje na Kongresu, ali i radu Ženskog poduzetničkog centra mogu se javiti na mail: [email protected]


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.