Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Prvi korak prema rodnoj ravnopravnosti: SELECTIO pokrenuo Equal Pay Champion

Equal Pay Champion otvoren je za prijave svih tvrtki bez obzira na veličinu i tip djelatnosti.

Aleksandar Zemunić, direktor SELECTIO Grupe - Photo by Toni Lugarov

SELECTIO Grupa, vodeća organizacija za savjetovanje u ljudskim potencijalima koja je provela više od 20,000 evaluacija HR sustava u nekima od najuspješnijih organizacija u Hrvatskoj, pokrenula je certifikat naziva Equal Pay Champion. Ovaj certifikat predstavlja ključni korak prema ostvarivanju ravnopravne plaće na radnim mjestima diljem Hrvatske.

Equal Pay Champion otvoren je za prijave svih tvrtki bez obzira na veličinu i tip djelatnosti. Cilj certifikata je prepoznati organizacije koje su pioniri u ostvarivanju rodne ravnopravnosti te potaknuti druge na pozitivne promjene u svojim internim politikama.

„Već 20 godina osnažujemo organizacije koje su odlučne u izgradnji jednakih mogućnosti za sve zaposlenike i pomažemo u stvaranju kulture poštovanja, pripadnosti i ravnopravnosti. Naše usluge su utemeljene na dokazima i najboljim praksama kako bismo, između ostalog, pomogli u postizanju raznolikosti i uključivosti. Znamo da stvaranje jednako vrednovanog radnog mjesta može biti izazovno i upravo zato nudimo pomoć na tom putu. ,“ izjavio je Aleksandar Zemunić, direktor SELECTIO Grupe 

Podsjetimo, vijeće Europske Unije je 24. travnja 2023. godine donijelo nova pravila o transparentnosti plaća, a cilj direktive je borba protiv diskriminacije u plaćama i uklanjanje razlika u plaći na temelju roda. Sve države članice EU su obvezne kroz nacionalne propise inkorporirati Direktivu do 7. lipnja 2026. godine.

Za postizanje Equal Pay Champion certifikata tvrtke će najprije morati s timom certifikatora podijeliti podatke o plaćama kako bi se potvrdilo da su njihove aktivnosti zaista usmjerene prema postizanju ravnopravnosti. Certifikat će biti dodijeljen onim tvrtkama koje su prepoznate kao lideri u smanjenju razlike u plaćama.

Očekuje se da će ovaj inicijalni korak u mnogim tvrtkama potaknuti značajan napredak u postizanju pravičnijeg i ravnopravnijeg poslovnog okruženja. Prijave za Equal Pay Champion su otvorene do kraja 2024. godine, Prijave za certifikat moguće su preko službene stranice SELECTIO Grupe: https://selectio.hr/priznanja/equal-pay-champion


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.