Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Radnicima na fiksnoj plaći i proviziji veća primanja za vrijeme godišnjeg odmora

Radnici koji u mnogim zemljama članicama Europske unije rade za osnovnu plaću uvećanu za proviziju mogli bi uskoro računati na veća primanja tijekom godišnjeg odmora.

Radnici koji u mnogim zemljama članicama Europske unije rade za osnovnu plaću uvećanu za proviziju mogli bi uskoro računati na veća primanja tijekom godišnjeg odmora.

Sud Europske unije presudio je prošloga četvrtka da radnici, poput prodavača, kojima se mjesečni dohodak sastoji od osnovne plaće i provizije, moraju – za vrijeme dok su na godišnjem odmoru – dobiti naknadu u koju je uračunata ta provizija, bez obzira na činjenicu da određeno vrijeme nisu radili pa nisu niti mogli u praksi ostvariti proviziju.

Sud EU-a, sa sjedištem u Luxembourgu, razmatrao je slučaj zaposlenika tvrtke British Gas kojemu provizija čini više od 60 posto mjesečnih primanja.
Gospodin Lock zadužen je za odnose s poslovnim subjektima koje treba uvjeriti da od njegove tvrtke kupuju energetske proizvode. Za svaku prodaju, on dobiva proviziju koja mu se, nakon nekoliko tjedana ili mjeseci kad je ugovor s klijentom potpisan, isplaćuje kao dodatak na osnovnu plaću.

U prosincu 2011. godine otišao je na dvotjedni godišnji odmor što, logično, znači da ta dva tjedna nije radio, nije sklopio nove ugovore, pa nije niti ostvario nove provizije. Plaća za prosinac nije mu bila umanjena jer je dobio proviziju iz prethodnog razdoblja, ali po povratku na posao neko vrijeme mogao je računati samo na osnovnu plaću, s obzirom da novih provizija nije bilo.

Budući da je to smatrao nekorektnim, obratio se nacionalnom sudu koji rješava radne sporove, a taj je sud tražio mišljenje Suda EU koji je zadužen za tumačenje europskog zakonodavstva, u ovom slučaju europske Direktive o radnom vremenu.

Prema objavljenoj presudi, europski suci zaključili su da je svrha naknade za godišnji odmor da radnik, što se tiče plaće, bude u jednakoj situaciji kao kada radi. Iako je Lock za vrijeme odmora dobio uobičajenu naknadu, financijska šteta za njega je nastala u kasnijem razdoblju.

To može odvratiti radnike od uzimanja godišnjeg odmora na koji imaju pravo, pogotovo u slučajevima poput spomenutog kada provizija čini veći dio plaće, što je »u suprotnosti s ciljem Direktive o radnom vremenu«. Sud, međutim, nije ulazio u kalkulacije kolika bi provizija trebala biti isplaćena u konkretnom slučaju, nego je to prepustio nacionalnim zakonima.

Hrvatima na godišnjem prosjek iz tri mjeseca

Hrvatskim Zakonom o radu propisano je, pak, da za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće »najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna tri mjeseca (uračunavajući sva primanja u novcu i naravi koja predstavljaju naknadu za rad)«. S obzirom na presudu Suda EU, izgledno je da je to pravo hrvatskih radnika sada ‘zacementirano’ bez obzira na ishod aktualnih pregovora o ZOR-u.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.