Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Raiffeisenovi stručnjaci promijenili preporuku za Inine dionice u “kupi”

Analitičari Raiffeisen Zentrallbanke objavili su kako mijenjaju preporuku za Inine dionice. Ciljanu cijenu dionice promijenili su sa 950 na 1.900 kuna, unatoč malom “free-floatu” dionica. Analitičari ocjenjuju da Ina zbog novih nalazišta u Egiptu i povećane proizvodnje u Siriji ima golem potencijal rasta.

Analitičari Raiffeisen Zentrallbanke objavili su kako mijenjaju preporuku za Inine dionice. Ciljanu cijenu dionice promijenili su sa 950 na 1.900 kuna, unatoč malom "free-floatu" dionica. Analitičari ocjenjuju da Ina zbog novih nalazišta u Egiptu i povećane proizvodnje u Siriji ima golem potencijal rasta.

Ina do sada nije mogla potpuno profitirati od vlastite proizvodnje sirove nafte zbog gubitaka ostvarenih na uvozu plina, stoji u uvodu analize Raiffeisenovih stručnjaka.

Nakon što je MOL preuzeo Inu, navode dalje, hrvatska će se kompanija osloboditi tih gubitaka te će dobiti financijsku potporu svog mađarskog vlasnika, što će joj omogućiti da nastavi zaustavljeni proces modernizacije kako proizvodnje tako i maloprodaje i distribucije.

Velik “upstream” potencijal

Raiffeisenovi stručnjaci kao pozitivne aspekte Inina poslovanja navode nova otkrića na njezinim naftnim poljima u Egiptu, povećanje proizvodnje u Siriji te investicije u proizvodnju u Hrvatskoj. Općenito smatraju kako Ina ima velik “upstream” potencijal.

Uz to, na ruku Ininoj profitabilnosti idu i rastuće cijene sirove nafte.

Više na Banka.hr

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Narodne obveznice imaju i brojne nedostatke koje je potrebno uzeti u obzir prije ulaganja.

Financije

Ulaganje u obveznice, zbog isplate uloženog iznosa po dospijeću, smatra se konzervativnijim oblikom ulaganja.

Financije

Ali u što investirati? Koje sve opcije stoje pred vama i kako odabrati najbolju i najsigurniju?

Poduzeća

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.