Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Raiffeisenovi stručnjaci promijenili preporuku za Inine dionice u “kupi”

Analitičari Raiffeisen Zentrallbanke objavili su kako mijenjaju preporuku za Inine dionice. Ciljanu cijenu dionice promijenili su sa 950 na 1.900 kuna, unatoč malom “free-floatu” dionica. Analitičari ocjenjuju da Ina zbog novih nalazišta u Egiptu i povećane proizvodnje u Siriji ima golem potencijal rasta.

Analitičari Raiffeisen Zentrallbanke objavili su kako mijenjaju preporuku za Inine dionice. Ciljanu cijenu dionice promijenili su sa 950 na 1.900 kuna, unatoč malom "free-floatu" dionica. Analitičari ocjenjuju da Ina zbog novih nalazišta u Egiptu i povećane proizvodnje u Siriji ima golem potencijal rasta.

Ina do sada nije mogla potpuno profitirati od vlastite proizvodnje sirove nafte zbog gubitaka ostvarenih na uvozu plina, stoji u uvodu analize Raiffeisenovih stručnjaka.

Nakon što je MOL preuzeo Inu, navode dalje, hrvatska će se kompanija osloboditi tih gubitaka te će dobiti financijsku potporu svog mađarskog vlasnika, što će joj omogućiti da nastavi zaustavljeni proces modernizacije kako proizvodnje tako i maloprodaje i distribucije.

Velik “upstream” potencijal

Raiffeisenovi stručnjaci kao pozitivne aspekte Inina poslovanja navode nova otkrića na njezinim naftnim poljima u Egiptu, povećanje proizvodnje u Siriji te investicije u proizvodnju u Hrvatskoj. Općenito smatraju kako Ina ima velik “upstream” potencijal.

Uz to, na ruku Ininoj profitabilnosti idu i rastuće cijene sirove nafte.

Više na Banka.hr


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.