Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Rast turističkog prometa povećao broj zapošljavanja u turizmu za 23,6 posto

Tijekom prvih pet mjeseci broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 19,6 tisuća. Istovremeno, novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima imale su udjel od 21,3 posto u ukupnom broju novozaposlenih osoba

Tijekom prvih pet mjeseci broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 19,6 tisuća. Istovremeno, novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima imale su udjel od 21,3 posto u ukupnom broju novozaposlenih osoba

U prvih pet mjeseci ove godine broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima bio je 23,6 posto veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što se zahvaljuje rastu turističkog prometa u predsezoni, poručio je ministar turizma Darko Lorencin.

Tijekom prvih pet mjeseci broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 19,6 tisuća, što je 23,6 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Osvrćući se na te podatke ministar turizma Lorencin poručio je u današnjem priopćenju da „povećani broj zaposlenih u turizmu u ovoj godini logično prati rast turističkog prometa u predsezoni, pogotovo u mjesecu svibnju“.

U prvih pet mjeseci novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima imale su udjel od 21,3 posto u ukupnom broju novozaposlenih osoba.

Najviše osoba zaposleno je u zanimanjima konobar (32 posto), kuhar (23 posto) i sobarica (5 posto), koji čine trećinu novozaposlenih osoba u turističkim djelatnostima u razdoblju od siječnja do svibnja, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

„Kvalitetni turistički kadrovi vrlo su važni za neometan tijek i kvalitetu turističke sezone jer uvelike sudjeluju u stvaranju dojma o nekoj destinaciji. Shvaćajući važnost zaposlenih u turizmu, Ministarstvo turizma podržava podupire obrazovanje turističko-ugostiteljskih kadrova, između ostaloga, i kroz program ‘Promocija zanimanja’, putem kojeg je ove godine za projekte srednjih strukovnih škola u turizmu dodijeljeno 200 tisuća kuna bespovratnih potpora“, navodi ministar turizma Darko Lorencin u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.