Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Reforme glavna tema ovogodišnjeg Dana poduzetnika

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), u utorak 7. lipnja održat će se tradicionalno okupljanje poslodavaca „Dan poduzetnika“ pod nazivom „Kako provesti reforme?“. Nazočnima će se na ovome najznačajnijem godišnjem susretu gospodarstvenika uz domaćine obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, te posebni gosti – predsjednik Udruženja poslodavaca Slovačke Jan Oravec i predstavnik Estonskog Fonda za razvoj Kristjan Lepik, koji će govoriti o iskustvima provođenja reformi u Slovačkoj odnosno Estoniji.

Predstavnici HUP-a će na „Danu poduzetnika“ predstaviti rezultate istraživanja o spremnosti građana da podrže reforme te nove rezultate HUP Skora – alata kojim HUP na polugodišnjoj osnovi prati napredak u reformama na 13 strateških, ključnih područja nužnih za revitalizaciju hrvatskoga gospodarstva. U sklopu programa ovogodišnjega dana poduzetnika također će se održati i panel rasprava na kojoj će uz Jana Oraveca i Kristjana Lepika sudjelovati i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Uprave PIK Vrbovca Mate Štetić, predsjednik Uprave Dalekovoda Alen Premužak, te dekan ZŠEM-a Đuro Njavro. Neka od pitanja na koja će panelisti pokušati odgovoriti su jesmo li konačno došli do točke u kojoj prihvaćamo nužnost provedbe reformi za bolju budućnost Hrvatske, kako prevladati otpore u provođenju reformi te učiti od primjera drugih zemalja u njihovu uspješnom provođenju.

Očekuje se da će i ove godine „Dan poduzetnika“ okupiti više od 800 poduzetnika i poslodavaca – članova HUP-a, predstavnike državnih tijela i diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, predstavnike
socijalnih partnera i akademske zajednice te mnoge druge uvažene goste.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.