Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Registracija prepaid korisnika mogla bi ugasiti 10.000 radnih mjesta

Čak 10 tisuća radnih mjesta moglo bi se ugasiti zbog registracije prepaid mobilnih korisnika, na čemu inzistira OTC, servisni dio tajnih službi, na čijem čelu stoji Dinko Majić.

Čak 10 tisuća radnih mjesta moglo bi se ugasiti zbog registracije prepaid mobilnih korisnika, na čemu inzistira OTC, servisni dio tajnih službi, na čijem čelu stoji Dinko Majić.

Upravo zbog toga uzbunili su se ne samo mobilni operateri nego i Hrvatska udruga poslodavaca, koja je još prošlog tjedna uputila pismo potpredsjednici Vlade Đurđi Adlešić.

Iz HUP-a upozoravaju da će “registracija dovesti do smanjenja ukupnog broja korisnika i pada prihoda”. Ujedno, to će “imati negativan učinak na poreze, naknade i ostala davanja koje operateri uplaćuju u proračun te na oporavak BDP-a”.

Naime, ukoliko dođe do otkrivanja vlasnika sim kartica, postat će upitna mogućnost opstanka velikih distributivnih lanaca zbog nemogućnosti uvođenja istovremene registracije korisnika i provjere autentičnosti njihovih osobnih podataka.

Mali trgovci bi mogli izgubiti do pola milijarde kuna godišnje

Prema procjenama, uvođenje registracije za kioske i male trgovce značilo bi gubitak više od 500 milijuna kuna prometa, što bi dovelo do bankrota 50 posto malih trgovaca. Problemi ne bi mimoišli ni velike distributere. To bi u konačnici dovelo do nestanka otprilike 500 prodajnih mjesta te bi do gubitka oko 10 tisuća radnih mjesta.

Operateri podsjećaju da su znatno opterećeni kriznim nametom, a ukoliko se uvede registracija, poslovanje će im biti bitno otežano, što bi se uvelike moglo odraziti na investicije.

Mobilni operateri vs. tajne službe

Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak poručuje da bi registraciju trebalo odgoditi sve dok EU ne uvede takvu obvezu. Isto tako, upozorava da zemlje u okruženju nemaju takvu obvezu, pa hrvatske izmjene ne bi polučile željeni efekt.

Mobilnim operaterima ostaje da i dalje odlijevaju sve snažnijim pritiscima tajnih službi.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Promijenivši navike kupnje generacije Z, "kupi sad, plati kasnije" tvrtke (engl. buy now, pay later – BNPL) usmjerile su se na plaćanja u poslovnom...

Edukacija

Svijet kakav vidimo pravi je pokazatelj stanja našeg uma, naših strahova, želja i svega onoga što prevladava u nama.

Lifestyle

Donosimo popis od tri najprofitabilnije igre u casinu kojih bi se igrači trebali držati ako žele zaraditi, a ne samo zabaviti se.

Ekonomija

Na istoku Hrvatske je usprkos pandemiji i gospodarskoj krizi ostvaren rast ukupnog broja natječaja za slobodna radna mjesta.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.