Rijeka pokrenula start-up inkubator od 400.000 kuna

Rijeka pokrenula start-up inkubator od 400.000 kuna

Prvi riječki start-up inkubator, u kojem će od velječe ove godine mladi poduzetnici moći ostvarivati svoje poslovne ideje, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi.

Start-up inkubator Rijeka, koji će djelovati u središtu Rijeke, u Ružićevoj ulici, predstavili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor Regionalne razvoje agencije “Porin” Robert Komen i budući IT mentor u start-up inkubatoru Hrvoje Hudoletnjak.

Glavni cilj start-up inkubatora je stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih ostvarivanjem vlastitih poslovnih ideja.

Korisnici će biti 40-ak mladih ljudi do 29 godina i studenata, odnosno njihovi timovi, koji imaju znanja i ideje, primjerice u području informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna.

Start-up projekti u inozemstvu već postoje kao novi oblik poduzetničke infrastrukture, ali za razliku od drugih inkubatora, korisnici tog programa ne moraju biti gospodarski subjekti. Prije svega se podupiru fizičke osobe u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela koji nude inovativno rješavanja problema bez uvjeta otvaranja vlastite tvrtke i uz pomoć mentora, rečeno je na konferenciji.

U riječkom start-up inkubatoru usluga korisnicima prvih šest mjeseci bit će posve besplatna.

Za podnošenje prijava za korisnike i mentore u start-up inkubatoru obajavljen je javni poziv riječke gradske uprave koja je za pokretanje tog projekta iz proračuna osigurala više od 400.000 kuna.

Nositelj projekta je Odjel gradske uprave za poduzetništvo, a partner je Regionalna razvojna agencija “Porin”.

Podijeli

Odgovori

Top