Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ryanair se “dosjetio” – stajaća mjesta u zrakoplovima kao odgovor na krizu?!

Nova ideja za rezanje troškova u zračnom prometu dolazi iz Dublina. Ekscentrični vlasnik Ryanaira, Michael O’Leary, poznat po svojim idejama koje tu kompaniju stalno drže na naslovnicama, ima novu ideju – stajaća mjesta u zrakoplovima!

Nova ideja za rezanje troškova u zračnom prometu dolazi iz Dublina. Ekscentrični vlasnik Ryanaira, Michael O'Leary, poznat po svojim idejama koje tu kompaniju stalno drže na naslovnicama, ima novu ideju - stajaća mjesta u zrakoplovima!

Aviokompanije se pokušavaju othrvati krizi na sve moguće načine. Većina tih „kreativnih” ideja prosječnom se putniku uopće neće svidjeti. Gospodsko putovanje sada sve više sliči što bržem i jeftinijem transportu putnika od točke A do točke B.

Na štetu sigurnosti?

Tako su američke „low budget” kompanije ukinule čak i grickalice za vrijeme interkontinentalnih letova, jednokratne slušalice naplaćuju se, ali kresanju troškova tu očito nije kraj.

I dok se u svjetlu nedavnih avionskih nesreća traže ugradnje sjedalica koje mogu izdržati sile veće od G14, Ryanair bi svoje „stajaće putnike” smjestio na stolce slične barskima, koji imaju sigurnosni pojas oko struka.

Skuplje karte za pretile putnike

Da ideja ide dalje od O’ Learyevih klasičnih medijskih provokacija, u kojima je najavljivao ukidanje obroka svojim pilotima, i naplaćivanje uporabe zahoda, i skuplje karte za pretile putnike – govori i činjenica da je vodstvo Ryanaira već pregovaralo s američkim proizvođačem Boeingom o narudžbi tako modificiranih zrakoplova.

Ryanair je jedna od prvih „low budget” aviokompanija u Europi, a niske cijene održava slijetanjima u manje zračne luke, gdje su pristojbe manje. Štedi se i na obrocima, a putnici imaju pravo u zrakoplov unijeti minimalnu prtljagu.

Kako god bilo, na putu do nove degradacije zračnog putovanja stoji samo Irska zrakoplovna agencija. A uzevši u obzir krizu, ali i broj radnih mjesta, kojih je u Irskoj sve manje, čini se da bi mogla progledati kroz prste toj u najmanju ruku čudnoj ideji.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Rastuću krizu treba iskoristiti kao priliku! Složili su se oko toga govornici konferencije Poduzetnički mindset čije je četvrto izdanje, održano u zagrebačkoj Laubi, nosilo...

Edukacija

Danas se u zagrebačkoj Laubi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održala konferencija „Kako preživjeti krizu u lancima vrijednosti“, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog...

Novosti

Iz Zagreba će polijetati zrakoplovi na čak 12 linija prema osam država.

Financije

Gotovo 70.000 subjekata koji zapošljavaju 225.000 zaposlenika značajnije je pogođeno pandemijom koronavirusa.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.