Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S-Leasing i HAMAG zajedno pomažu poduzetnike kroz jamstveni program

Taj jamstveni program namijenjen je nabavi novih strojeva, opreme i gospodarskih vozila putem leasinga. Poduzetniku se za izdavanje jamstva ne naplaćuje dodatna naknada, a uvjeti financiranja povoljniji su od prosječnih, tržišnih uvjeta

Taj jamstveni program namijenjen je nabavi novih strojeva, opreme i gospodarskih vozila putem leasinga. Poduzetniku se za izdavanje jamstva ne naplaćuje dodatna naknada, a uvjeti financiranja povoljniji su od prosječnih, tržišnih uvjeta

Erste&Steiermaerkische S-Leasing i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji kojim S-Leasing postaje sudionik jamstvenih programa za financijski leasing HAMAG Investa, namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima.

Taj jamstveni program namijenjen je nabavi novih strojeva, opreme i gospodarskih vozila putem leasinga, priopćeno je iz S-Leasinga.

Poduzetniku se za izdavanje jamstva ne naplaćuje dodatna naknada, a uvjeti financiranja povoljniji su od prosječnih, tržišnih uvjeta. Pritom, vlastito učešće poduzetnika mora biti najmanje u visini poreza na dodanu vrijednost (20 posto od vrijednosti investicije s PDV-om), a od preostalog, financiranog iznosa, HAMAG Invest jamči S-leasingu za maksimalno 50 posto neotplaćene glavnice, odnosno do maksimalno 1,5 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Minimalni postotak jamstva je 10 posto od odobrenog financiranog iznosa.

Sporazum su potpisali članovi Uprave S-Leasinga Ruža Ercegović i Darko Urukalović, a u ime HAMAG Investa predsjednik Uprave Darko Liović te članovi Uprave Martina Jus i Goran Becker.

Jamstvo HAMAG Invest-a omogućit će S-Leasingu lakše, brže i jednostavnije financiranje malih i srednjih poduzetnika koji kreću u smjeru obnove ili proširenja proizvodnih ili transportnih kapaciteta, kazala je Ercegović.

Napominje kako im se ove godine otvara ogromno europsko tržište, ali na njemu će uspjeti samo oni koji će se uspjeti dobro pozicionirati cijenom, kvalitetom, a ponekad i garantiranom minimalnom količinom.

Pritom su novi strojevi, oprema i gospodarska vozila definitivno nužnost, istaknula je.

Kroz program izdavanja jamstava za financijski leasing, želja je posebno potaknuti investicije malih i srednjih poduzetnika u opremu, alate i strojeve specifičnih namjena za proizvodnju ili pružanje posebnih usluga koje bi doprinijele ukupnom razvoju našeg gospodarstva, kazao je Liović.

Posebna pogodnost ovog programa je neplaćanje dodatne naknade za izdavanje jamstva, povoljnije kamatne stope, kao i mogućnost financiranja malih i srednjih poduzetnike kojima, zbog nedostatka vlastitog učešća i dodatnih kolaterala, do sada financijski leasing za opremu, strojeve i gospodarska vozila nije bio dostupan.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.