Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S visokom stručnom spremom najviše profitiraju programeri

U čevrtak, 17.srpnja objavljene su konačne rang liste za upis na studijske programe na visokim učilištima. Pravo upisa ostvarilo je skoro 40.000 studenata.

U čevrtak, 17.srpnja objavljene su konačne rang liste za upis na studijske programe na visokim učilištima. Pravo upisa ostvarilo je skoro 40.000 studenata.

Tržištu rada potrebni su obrazovani ljudi koji će svojim kvalitetama i sposobnostima izvući gospodarstvo iz krize.

Prema podacima portala MojPosao, do kraja lipnja 2014. godine objavljen je 3.151 oglas u kojima se tražila visoka stručna sprema, što je 5% više nego u istom razdoblju prošle godine. Oglasi za visoku stručnu spremu čine pak 33% ukupnog broja oglasa.

Na vrhu popisa najtraženijih zanimanja našli su se Programeri, nakon kojih slijede Knjigovođa i Komercijalist.

Radno iskustvo traži se u 59% oglasa i to u prosječnom trajanju od 3 godine i 2 mjeseca. Od ostalih kvalifikacija, standardno je važno poznavanje stranih jezika i to engleskog koji je zastupljen u čak 75% oglasa.

Stupanj obrazovanja i dalje uvelike utječe na visinu plaće. Prema podacima servisa MojaPlaća (link) osobe sa završenim fakultetom imaju 50% višu plaću (6.396) u odnosu na osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem (4.260).

Završeni magisterij ili doktorat povećava plaću u prosjeku za čak 101% u odnosu na srednju stručnu spremu (8.543).

U odnosu na prosječnu plaću u Hrvatskoj koja iznosi 5.266 kuna, ispitanici sa srednjom stručnom spremom u prosjeku imaju 19% nižu plaću (4.260), dok ispitanici s visokom stručnom spremom imaju 21% višu plaću od prosječne (6.396).

Najvišu plaću imaju ispitanici s poslijediplomskim obrazovanjem, čak 62% više od prosjeka. (8.543)

Ako imate visoku ili višu stručnu spremu, pogledajte ponudu oglasa koje smo izdvojili za vas i prijavite se na onaj koji odgovara vašim kvalifikacijama.

BILLA zapošljava Asistenta u odjelu prodaje te poziva sve koji odgovaraju kvalifikacijama da se prijave na oglas. Potrebno je izvrsno poznavanje njemačkog jezika, prednost je i znanje engleskog.

Imate diplomu u području marketinga ili odnosa s javnošću? Voljeli biste svoju karijeru graditi u auto industriji? Komunikativni ste, organizirani i imate iskustva u organiziranju događaja, pisanju PR objava i ostalim marketinškim aktivnostima? Rimac automobili traže upravo vas – prijavite se.

Tvrtka IT Sistemi iz Splita traži Junior software developera koji će raditi u Odjelu aplikativnih razvoja. Ako ste spremni na učenje, učenje i još malo učenja – prijavite se na oglas.

Rad u Amsterdamu na poziciji Senior iOS Developer zvuči baš kao nešto što biste voljeli raditi u budućnosti? Agencija za online rezervaciju smještaja, Booking.com ima slobodno radno mjesto za vas.

Prilikom prijave na oglas za željenu poziciju, nemojte zaboraviti priložiti molbu za zaposlenje. Ona je uvod u vaš životopis i vaša ponuda tvrtki kojoj se obraćate. Kvalitetno napisana molba neće promaći ničijoj pažnji, a sadrži informacije koje poslodavca mogu dodatno uvjeriti da ste upravo vi njegov idealan kandidat! Proučite kako napisati dobru molbu za zaposlenje.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Financije

Promijenivši navike kupnje generacije Z, "kupi sad, plati kasnije" tvrtke (engl. buy now, pay later – BNPL) usmjerile su se na plaćanja u poslovnom...

Financije

Plaće u privatnim tvrtkama u stranom vlasništvu su 10% više od prosjeka te iznose 8.155 kuna.

Osobne financije

Kako bi otkrili na koji način zaposlenici žele primati plaću i bonuse, Paylab, kojeg je dio i servis MojaPlaća, proveo je međunarodno istraživanje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.