S visokom stručnom spremom najviše profitiraju programeri

S visokom stručnom spremom najviše profitiraju programeri

Tržištu rada potrebni su obrazovani ljudi koji će svojim kvalitetama i sposobnostima izvući gospodarstvo iz krize.

Prema podacima portala MojPosao, do kraja lipnja 2014. godine objavljen je 3.151 oglas u kojima se tražila visoka stručna sprema, što je 5% više nego u istom razdoblju prošle godine. Oglasi za visoku stručnu spremu čine pak 33% ukupnog broja oglasa.

Na vrhu popisa najtraženijih zanimanja našli su se Programeri, nakon kojih slijede Knjigovođa i Komercijalist.

Radno iskustvo traži se u 59% oglasa i to u prosječnom trajanju od 3 godine i 2 mjeseca. Od ostalih kvalifikacija, standardno je važno poznavanje stranih jezika i to engleskog koji je zastupljen u čak 75% oglasa.

Stupanj obrazovanja i dalje uvelike utječe na visinu plaće. Prema podacima servisa MojaPlaća (link) osobe sa završenim fakultetom imaju 50% višu plaću (6.396) u odnosu na osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem (4.260).

Završeni magisterij ili doktorat povećava plaću u prosjeku za čak 101% u odnosu na srednju stručnu spremu (8.543).

U odnosu na prosječnu plaću u Hrvatskoj koja iznosi 5.266 kuna, ispitanici sa srednjom stručnom spremom u prosjeku imaju 19% nižu plaću (4.260), dok ispitanici s visokom stručnom spremom imaju 21% višu plaću od prosječne (6.396).

Najvišu plaću imaju ispitanici s poslijediplomskim obrazovanjem, čak 62% više od prosjeka. (8.543)

Ako imate visoku ili višu stručnu spremu, pogledajte ponudu oglasa koje smo izdvojili za vas i prijavite se na onaj koji odgovara vašim kvalifikacijama.

BILLA zapošljava Asistenta u odjelu prodaje te poziva sve koji odgovaraju kvalifikacijama da se prijave na oglas. Potrebno je izvrsno poznavanje njemačkog jezika, prednost je i znanje engleskog.

Imate diplomu u području marketinga ili odnosa s javnošću? Voljeli biste svoju karijeru graditi u auto industriji? Komunikativni ste, organizirani i imate iskustva u organiziranju događaja, pisanju PR objava i ostalim marketinškim aktivnostima? Rimac automobili traže upravo vas – prijavite se.

Tvrtka IT Sistemi iz Splita traži Junior software developera koji će raditi u Odjelu aplikativnih razvoja. Ako ste spremni na učenje, učenje i još malo učenja – prijavite se na oglas.

Rad u Amsterdamu na poziciji Senior iOS Developer zvuči baš kao nešto što biste voljeli raditi u budućnosti? Agencija za online rezervaciju smještaja, Booking.com ima slobodno radno mjesto za vas.

Prilikom prijave na oglas za željenu poziciju, nemojte zaboraviti priložiti molbu za zaposlenje. Ona je uvod u vaš životopis i vaša ponuda tvrtki kojoj se obraćate. Kvalitetno napisana molba neće promaći ničijoj pažnji, a sadrži informacije koje poslodavca mogu dodatno uvjeriti da ste upravo vi njegov idealan kandidat! Proučite kako napisati dobru molbu za zaposlenje.

Podijeli

Odgovori

Top