Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

SAD uputile upozorenje za putovanja u kolovozu

Neuobičajeno široko upozorenje, koje se odnosi na cijeli svijet do 31. kolovoza, izdano je dan nakon što je američka vlada najavila da će u nedjelju zatvoriti najmanje 18 veleposlanstava.

Neuobičajeno široko upozorenje, koje se odnosi na cijeli svijet do 31. kolovoza, izdano je dan nakon što je američka vlada najavila da će u nedjelju zatvoriti najmanje 18 veleposlanstava.

Američki State Department izdao je globalno upozorenje za putovanja američkim državljanima za cijeli kolovoz, opominjući putnike da budu na oprezu zbog mogućih terorističkih napada u objektima javnog prijevoza i u turističkim destinacijama. Neuobičajeno široko upozorenje, koje se odnosi na cijeli svijet do 31. kolovoza, izdano je dan nakon što je američka vlada najavila da će u nedjelju zatvoriti najmanje 18 veleposlanstava.

Zatvaranje veleposlanstava predstavlja ‘mjeru opreza’ vezanu uz dokaze o planovima terorističkih napada koji potječu sa Bliskog istoka i sjevera Afrike. Prijetnje stižu od skupina povezanih sa Al Kaidom u vrijeme okončanja Ramadana.

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma američkog Kongresa rekao je u petak za CNN da teroristička mreža Al-Qaeda vjerojatno stoji iza prijetnje zbog koje će u nedjelju biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava.

‘Shvatio sam da je to povezano s Al-Qaedom i da prijetnja dolazi s Bliskog istoka i središnje Azije’, rekao je Ed Royce. Istaknuo je da će Sjedinjene Države učiniti sve kako bi zaštitile svoje osoblje u inozemstvu.

State Department je u četvrtak objavio da će u nedjelju iz sigurnosnih razloga biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava u svijetu, uključujući ona u Abu Dhabiju, Bagdadu i Kairu.

CBS News je javio da je to povezano s otkrićem da Al-Qaeda planira akciju protiv američkih diplomatskih misija u muslimanskim državama na Bliskom istoku i drugdje.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.