Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Safer Coffee certifikat za sigurno uživanje u omiljenom napitku

Kako bi svojim kupcima omogućili sigurno uživanje u šalici kave austrijska obiteljska tvrtka Julius Meinl pokrenula je inovativni koncept „Safer coffee“.

U vremenima pandemije sigurnost nikad nije bila važnija. Kako bi svojim kupcima omogućili sigurno uživanje u šalici kave austrijska obiteljska tvrtka Julius Meinl pokrenula je inovativni koncept „Safer coffee“. O čemu je riječ, upitali smo Marka Crnogorca, Global Sales Directora & Head of International Key Accounts.

Marko Crnogorac

Što je Safer Coffee i kome je namijenjen?

Tijekom ovog razdoblja izmijenjene dinamike zbog situacije s virusom korone, ključan izazov u ugostiteljstvu  je sigurnost osoblja i krajnjih konzumenata. Zbog toga je Julius Meinl pokrenuo “Safer Coffee Preparation Training”; trening za sigurniju pripremu kave. “Safer Coffee Preparation Training” je on-line tečaj osmišljen za podršku našim kupcima u HoReCa sektoru i pomoć u osiguravanju najviše razine sigurnosti i higijene u prodajnim mjestima.

Koje vještine i znanja usvajaju polaznici treninga?

Na osnovi preporuka Svjetske zdravstvene organizacije i kroz suradnju s AISC – Austrijskim društvom za kontrolu infekcija, stvoren je protokol koji se primjenjuje u kafićima, hotelima i restoranima diljem svijeta, usredotočen na sve faze pripreme i usluge kave. Protokol omogućava našim kupcima najvišu kvalitetu uz dodatnu razinu sigurnosti i odnosi se na pregršt malih mjera opreza – od sigurnosne udaljenosti između kupaca i spremnika za vrećice šećera ili čaja koje su postavljene na način da se izbjeglo rukovanje s kupcima, upotrebe maske i sredstva za dezinfekciju ruku prije svake pripreme, sve do postavljanja raspršivača sredstva za čišćenje na ulazu u lokal. Ovo su samo neki od postupaka treninga za sigurniju kavu. Stručnjaci za kavu Julius Meinla putem video tutorijala pružaju praktične savjete u svim fazama pripreme raznih vrsta kave i drugih proizvoda povezanih s njihovom konzumacijom. Završni on-line ispit procjenjuje razinu stečenog znanja kroz video tutorijal i priložene materijale, a zatim naš terenski tim provodi evaluaciju postupaka sigurnije pripreme kave.

Kako prepoznati ugostiteljske objekte koji su prošli Safer Coffee Praparation Trening?

Ugostiteljski objekti koji uspješno svladaju on-line ispit i postupak evaluacije dobivaju certifikat i oznaku kvalitete za lokal „Safer Coffee Preparation Training“. Oznaku kvalitete sigurnije pripreme kave, naši kupci najčešće žele istaknuti na ulaznim vratima ili na samom ulazu.

Koje su zemlje obuhvaćene ovim projektom?

Ovaj alat dostupan je u više od 20 zemalja, odnosno u svim zemljama u kojima Julius Meinl posjeduje svoje tvrtke, počevši od Austrije, Hrvatske, Italije, Njemačke pa sve do Dubaija, US i Kine.

Koliko ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj nosi certifikat Safer Coffee i u kojim dijelovima Hrvatske pokazuju najviše zanimanja za trening? 

U svim dijelovima Hrvatske bilježimo vrlo visoko zanimanje za certifikat sigurnije pripreme kave među našim kupcima tako da smo došli do brojke od više od 500 ugostiteljskih objekata koji ga u ovom trenutku posjeduju.

Julius Meinl obiteljska je tvrtka poznata po održivom i društveno odgovornom poslovanju na globalnoj razini. Kako Julius Meinl Hrvatska potiče razvoj lokalne zajednice poput primjerice projekta s Botaničkim vrtom u Zagrebu?

Na globalnoj razini već se sedam godina kampanjom „Platite kavu stihom“ na Svjetski dan poezije borimo protiv nepismenosti u svijetu, isto radimo i na Svjetski dan kave, a prošle smo godine pokrenuli „Columbian Heritage Project“, kojim podržavamo lokalne proizvođače kave na kolumbijskim plantažama – od financiranja ekološki prihvatljivih tehnologija sušenja kave pa sve do programa obuke i pomoći za dobivanje UTZ certifikata za kavu. Svake godine i u Hrvatskoj nastojimo novim projektom podržati udruge ili lokalne zajednice, a kroz svoj brend uvijek promičemo vrijednosti kao što su ljubav, empatija i inspiracija. Tako smo Botaničkom vrtu, Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, uz donaciju za uzgoj biljaka kave, donirali i malu knjižnicu smještenu u sjenici Botaničkog vrta. Osim što smo građanima omogućili uživanje uz knjigu, promičemo i kulturu riječi. Od sada svatko tko dođe u Botanički vrt može posuditi, pročitati i vratiti knjigu. Također, u knjižnici može ostaviti svoju knjigu kako bi ju podijelio s istomišljenicima. Hoće li ideja zaživjeti, vrijeme će pokazati, no mi ne odustajemo u svom nastojanju da malim koracima svijet učinimo boljim mjestom za nas i buduće generacije.

 

Fotografije Borna Subota i arhiva Julius Meinl

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U Hrvatskoj za sada postoje samo tri licencirana SCA trenera, od kojih su čak dvojica zaposlenici tvrtke Julius Meinl Hrvatska.

DOP

Povodom Svjetskog dana kave, danas, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Lifestyle

Desetljećima stara, a sada unaprijeđena tajna obiteljska receptura, najviši standardi, najbolji sastojci, bečka estetika i vrhunska aroma - luksuzna Julius Meinl 1862 Vienna garantira...

DOP

U suradnji s Institutom Jane Goodall Julius Meinl pomaže pošumljavanju Tanzanije; jedno stablo apsorbirat će 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.