Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Samo su ova dva ministra uspjela u poduzetništvu

Gotovo tri četvrtine ministara čitav je život primalo plaću iz državnog proračuna, lokalnih ili stranačkih proračuna.

Gotovo tri četvrtine ministara čitav je život primalo plaću iz državnog proračuna, lokalnih ili stranačkih proračuna.

Od ukupno 22 člana Vlade, njih više od trećine (ukupno devetero) rade u ministarstvima koja se ničim ne poklapaju s njihovim formalnim obrazovanjem, piše Slobodna Dalmacija.

Sedmero ministara vodi resore s kojima tijekom svojeg radnog vijeka nikada nisu imali veze, ili su vrlo kratko, manje od godinu dana radili u njemu bliskoj djelatnosti. Samo desetero članova Vlade ima i obrazovanje i radno iskustvo koji ih u potpunosti kvalificiraju za funkcije koje obavljaju. Gotovo tri četvrtine ministara čitav je život primalo plaću iz državnog proračuna, lokalnih ili stranačkih proračuna.

Samo šestero ministara ima radno iskustvo u tržišnom gospodarstvu, a to su: Kotromanović, Jakovina, Ranko Ostojić, Maras, te Miljanić i Vrdoljak..

Jedino su Orsat Miljanić i Ivan Vrdoljak pokrenuli privatne poslove i u njima na slobodnom tržištu uspjeli: Vrdoljak s manjom tvrtkom za prodaju aplikacija, upravljačkih ormara i niskonaponskih razvoda u Osijeku, a Miljanić s odvjetničkim uredom u Zagrebu, piše list. Vrdoljak je gotovo čitavu profesionalnu karijeru proveo u gospodarstvu. Kao inženjer elektrotehnike radio je na poslovima automatizacije, a osnovao je tvrtku “ATOinženjering”. Miljenić je zaradio kritike za mogući sukob interesa jer je ukidanjem ovršitelja izravno pogodovao odvjetnicima.

Poslovni.hr


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.