Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Samo u prvoj fazi otvara se 60 novih radnih mjesta

U Gospodarskoj Zoni Istok – Čakovec danas je svečano položen temeljni kamen novog investicijskog projekta njemačke tvrtke CWS boco, ukupne vrijednosti oko 12 milijuna eura, koji će, u prvoj fazi, omogućiti otvaranje 60 novih radnih mjesta.

U Gospodarskoj Zoni Istok - Čakovec danas je svečano položen temeljni kamen novog investicijskog projekta njemačke tvrtke CWS boco, ukupne vrijednosti oko 12 milijuna eura, koji će, u prvoj fazi, omogućiti otvaranje 60 novih radnih mjesta.

Izgradnjom nove industrijske praonice radne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, tvrtka CWS boco povećat će kapacitete i ojačati svoj položaj u regiji u segmentu usluga najma, održavanja, prikupljanja i dostave te prodaje na području higijene sanitarnih prostorija, radne i zaštitne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, istaknuto je na svečanosti.

Temeljni kamen nove industrijske praonice radne odjeće položili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i član uprave CWS boco International Peter Taylor.

Grčić kazao je kako smo vrlo blizu gospodarskog preokreta, napominjući pritom kako su u Vladi oprezni i pričekat će nekoliko mjeseci prije nego to potvrde. Istaknuo je trendove rasta, poput industrijske proizvodnje, izvoza i osobne potrošnje. Uvjeren sam da će ova Vlada, u ovom mandatu pokrenuti gospodarstvo, poručio je.

Pokretanje ovakvih projekata u hrvatskom industrijskom sektoru, osobito kapitalom stranih investitora, ono je što budi određenu dozu optimizma da bi se uskoro mogao stabilizirati trend pozitivnih ekonomskih kretanja, rekao je Grčić.

Član uprave CWS boco Peter Taylor kazao je da je pogon u Čakovcu najveća investicija CWS boco grupe u posljednjih 10 godina. Ta je grupa jedan od vodećih međunarodnih dobavljača za sanitarnu higijenu, profesionalnu radnu odjeću i usluge tekstilnih proizvoda, posluje u 19 zemalja, zapošljava 7.000 ljudi, a u prošloj godini ostvarila je 770 milijuna eura prometa.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić istaknuo je da je u relativno kratkom roku ovaj investicijski projekt ušao u fazu realizacije. Naveo je da je ova njemačka kompanija za tu investiciju razmatrala i Sloveniju i Mađarsku, ali se nakon svih detaljnih analiza i usporedbe troškova odlučila za Hrvatsku.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić održao je i radni sastanak s međimurskim županom Matijom Posavcom i čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačom oko Centra znanja, prostora bivše čakovečke vojarne.

Pohvalivši koncept razvoja, Grčić je rekao kako su Čakovec i Međimurje, po radnim navikama i tradiciji rada, ispred ostatka Hrvatske. Posebno je istaknuo i odnos između javnog i realnog sektora, pri čemu je prvi u funkciju drugog, a takav odnos treba ostvariti u ostatku zemlje ukoliko želimo ići naprijed.

Na novinarski upit znači li to da Međimurje, koje ima najniži prosjek plaća u zemlji, a s druge strane pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu i nisku nezaposlenost, plaća tuđu neefikasnost, kratko je odgovorio “da”.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema podacima servisa , u 2021. godini prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.188 kuna, što je 7%...

Ljudski resursi

Nadamo se da vam je nešto od ove ponude bilo zanimljivo, a ako nije ostatak bogate ponude oglasa za posao u Hrvatskoj i inozemstvu...

Ljudski resursi

Na tržište rada izlazi nova generacija koja svojim dolaskom nameće svoja pravila, prilagođava se 'pandemijskom' radu koji često odgovara njezinim željama, stajalištima i očekivanjima te...

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr! Sretno!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.