Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Samsung Electronics najavio početak poslovne vizije održivih digitalnih komunikacija

Tvrtka Samsung Electronics lansirala je platformu Galaxy for the Planet.

Tvrtka Samsung Electronics lansirala je platformu Galaxy for the Planet. Riječ je o održivoj platformi za poslovni segment digitalnih mobilnih komunikacija, koja se odlikuje velikim razmjerom, inovativnošću i duhom otvorene suradnje, a sve s ciljem ostvarenja opipljivih klimatskih rješenja u poslovanju tvrtke. Tvrtka Samsung je utvrdila inicijalne ciljeve do 2025. godine, čija je svrha smanjenje utjecaja na okoliš, kao i smanjenje uporabe resursa za proizvodnju i odlaganje Galaxy proizvoda.

“Vjerujemo da svatko ima svoju ulogu u pružanju inovativnih rješenja koja štite planet za nadolazeće generacije. Samsung kao tvrtka razumije da se naši napori moraju uskladiti s našim poslovnim procesima, našim utjecajem i veličinom čitavog Galaxy ekosustava u cijelom svijetu. Galaxy for the Planet važan je korak na našem putu prema stvaranju održivijeg svijeta, a to ćemo učiniti s otvorenošću, transparentnošću i suradnjom koja pokreće sve što radimo”, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj odjela za mobilne komunikacije, Samsung Electronics.

Manji utjecaj na okoliš do 2025. godine

S ciljem korištenja recikliranog materijala u svim novim proizvodima do 2025. godine vezanih uz segment mobilnih komunikacija, Samsung će koristiti različite reciklirane materijale u svojim proizvodima, uzimajući u obzir njihovu snagu, estetiku i trajnost. Štoviše, Samsung radi na potpunom uklanjanju plastike za jednokratnu uporabu iz ambalaže proizvoda do 2025. i to smanjenjem, uklanjanjem i zamjenom nepotrebnih resursa i materijala koji se tradicionalno koriste u pakiranju uređaja te uključivanjem ekološki prihvatljivih rješenja. Pritom glavnu prednost ima tehnologija uštede energije, koja povećava energetsku učinkovitost i smanjuje potrošnju energije.

Samsung je uspješno smanjio potrošnju energije u stanju pripravnosti na svim punjačima za pametne telefone na 0,02 W, što je među energetski najučinkovitijim u mobilnoj industriji. Kako bi ubrzao ovaj napredak, Samsung će raditi na postizanju nulte potrošnje energije u stanju pripravnosti za punjače za pametne telefone, ciljajući smanjenje na ispod 0,005 W do 2025. godine. I naposljetku, Samsung preuzima obvezu da će sav otpad preusmjeriti s odlagališta do 2025. prema recikliranju. Samsung je također najavio rad na smanjenju e-otpada na globalnoj razini optimiziranjem životnog ciklusa proizvoda, poboljšanjem procesa projektiranja proizvoda i putem inicijativa, kao što su Galaxy Upcycling , Certified Re-Newed i Trade-In programi.

Napredak tvrtke Samsung u održivom poslovanju možete pogledati u Izvješću o održivosti za 2021. godinu

Pročitajte još:

Lifestyle

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je novu zakrivljenih monitora dijagonala 23,5 i 27 inča. Posljednja generacija zakrivljenih zaslona odgovara na potrebe profesionalaca i privatnih korisnika...

Lifestyle

Samsung Electronics suspendirao je poslovanje s kineskim dobavljačem zbog sumnji da zapošljava djecu, priopćeno je danas iz te južnokorejske kompanije.

Novosti

Narednih tjedana kamioni s IKEA proizvodima pristizat će u Poslovnu zonu Zagreb Istok gdje je smještena prva robna kuća IKEA u Hrvatskoj.

Izdvojeno

Ministarstvo poljoprivrede i okoliša Slovenije nakon konzultacija s nadležnim upravnim tijelima i institucijama te obavljenoj javnoj raspravi procjenjuje, kako na teritoriju Slovenije neće biti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.