Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Samsung ostvario rekordnu dobit

Zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona Galaxy i mini-tableta i telefona Galaxy Note dobit iznosi 5,15 milijardi dolara.

Zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona Galaxy i mini-tableta i telefona Galaxy Note dobit iznosi 5,15 milijardi dolara.

Samsung Electronics, najveća svjetska tehnološka tvrtka po prihodima, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario rekordnu tromjesečnu dobit od 5,15 milijardi dolara, zahvaljujući snažnoj prodaji pametnih telefona Galaxy i mini-tableta i telefona Galaxy Note, pokazuju tvrtkine prve procjene.

Operativna dobit u prvom tromjesečju iznosila je 5.800 milijardi korejskih wona i gotovo je dvostruko veća nego u istom razdoblju godine ranije, čime je premašila raniju rekordnu vrijednost od 5.300 milijardi wona, ostvarenu u prethodnom tromjesečju.

Prihodi su istodobno dosegnuli 45.000 milijardi wona.

Ta najvrjednija azijska tehnološka kompanija, ‘teška’ približno 191 milijardu dolara, u petak je objavila preliminarne rezultate a detaljno poslovno izvješće objavit će 27. travnja.

“Dobit je veliko iznenađenje, dok su prihodi više-manje u skladu s očekivanjima, što ukazuje na snažnije od očekivanih profitne marže u odjelu uređaja i to zahvaljujući snažnoj prodaji najsofisticiranijih proizvoda poput uređaja Galaxy S i Note”, kazao je Choi Do-yeon, analitičar u tvrtki LIG Investment & Securities.

Samsung je krajem listopada na tržište lansirao Galaxy Note, mini-tablet i telefon sa zaslonom upola manjim od iPad-ovog, koji je ubrzo postao najveći generator dobiti južnokorejskom proizvođaču. Prodaja uređaja Note premašila je brojku od pet milijuna, pojačavši pritiske na posustalu konkurenciju, tvrtke HTC, Nokiju i Research in Motion.

Probivši se lani u sam svjetski vrh među proizvođačima pametnih telefona s gotovo 20 posto tržišnog udjela, nasuprot svega tri posto u 2009., Samsung bi idućih mjeseci s novim proizvodima, uključujući redizajnirani Galaxy S, trebao dodatno ojačati svoju poziciju u odnosu na Apple i ostale proizvođače, smatraju analitičari.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.