Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predsjednica Kosor, Milinović zamjenik, Sanader počasni predsjednik

Na 13. općem saboru Hrvatske demokratske zajednice stranački su predstavnici izabrali novoga predsjednika – za to je mjesto jedini kandidat bila Jadranka Kosor, i potvrdili novi statut stranke. Potpredsjednici su Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Petar Čobanković, a glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Na 13. općem saboru Hrvatske demokratske zajednice stranački su predstavnici izabrali novoga predsjednika - za to je mjesto jedini kandidat bila Jadranka Kosor, i potvrdili novi statut stranke. Potpredsjednici su Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Petar Čobanković, a glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Nakon što je dobila povjerenje Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Jadranka Kosor danas je u zagrebačkoj Areni stala pred deset tisuća HDZ-ovaca, koji su je proglasili novom stranačkom čelnicom.

Na 13. općem saboru stranke, koji se od izvještajnog ostavkom premijera Ive Sanadera pretvorio u izborni, stranački su predstavnici osim predsjednice izabrali i novo vodstvo te potvrdili novi statut stranke.

Izbor šestorice dopredsjednika

Predsjednik Republike Stjepan Mesić dao je mandat Jadranki Kosor, i ona je zamijenila bivšega premijera Sanadera na mjestu predsjednika Vlade, ali i na čelu Hrvatske demokratske zajednice – jer je bila jedini kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a.

Prema učinjenim izmjenama statuta, Ivo Sanader postao je počasni predsjednik HDZ-a, zamjenikom predsjednice stranke imenovan je ministar zdravstva Darko Milinović, a glasači su izabrali i šest dopredsjednika stranke. Ta je dužnost pripala Ivanu Šukeru, Božidaru Kalmeti, Vladimiru Šeksu, Ivanu Jarnjaku, Andriji Hebrangu i Petru Čobankoviću, dočim je za glavnog tajnika HDZ-a izabran Branko Bačić.

Glasovanje je prvi put bilo javno, izjašnjavalo se dizanjem ruku – kako je objašnjeno, zbog tehničkih problema.

[infopunkt 754 1]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.