Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predsjednica Kosor, Milinović zamjenik, Sanader počasni predsjednik

Na 13. općem saboru Hrvatske demokratske zajednice stranački su predstavnici izabrali novoga predsjednika – za to je mjesto jedini kandidat bila Jadranka Kosor, i potvrdili novi statut stranke. Potpredsjednici su Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Petar Čobanković, a glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Na 13. općem saboru Hrvatske demokratske zajednice stranački su predstavnici izabrali novoga predsjednika - za to je mjesto jedini kandidat bila Jadranka Kosor, i potvrdili novi statut stranke. Potpredsjednici su Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang i Petar Čobanković, a glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Nakon što je dobila povjerenje Hrvatskog sabora i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Jadranka Kosor danas je u zagrebačkoj Areni stala pred deset tisuća HDZ-ovaca, koji su je proglasili novom stranačkom čelnicom.

Na 13. općem saboru stranke, koji se od izvještajnog ostavkom premijera Ive Sanadera pretvorio u izborni, stranački su predstavnici osim predsjednice izabrali i novo vodstvo te potvrdili novi statut stranke.

Izbor šestorice dopredsjednika

Predsjednik Republike Stjepan Mesić dao je mandat Jadranki Kosor, i ona je zamijenila bivšega premijera Sanadera na mjestu predsjednika Vlade, ali i na čelu Hrvatske demokratske zajednice – jer je bila jedini kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a.

Prema učinjenim izmjenama statuta, Ivo Sanader postao je počasni predsjednik HDZ-a, zamjenikom predsjednice stranke imenovan je ministar zdravstva Darko Milinović, a glasači su izabrali i šest dopredsjednika stranke. Ta je dužnost pripala Ivanu Šukeru, Božidaru Kalmeti, Vladimiru Šeksu, Ivanu Jarnjaku, Andriji Hebrangu i Petru Čobankoviću, dočim je za glavnog tajnika HDZ-a izabran Branko Bačić.

Glasovanje je prvi put bilo javno, izjašnjavalo se dizanjem ruku – kako je objašnjeno, zbog tehničkih problema.

[infopunkt 754 1]

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Luksuzni predmeti mogu biti simbol uspjeha, ali ne smiju biti jedino mjerilo!

Industrija

Algebra LAB okupio renomirane predstavnike poduzetničke i znanstvene zajednice u žiriju koji ocjenjuje najbolje studentske digitalne projekte u financijskoj industriji i industriji osiguranja.

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Lifestyle

Dajemo zato nekoliko sugestija kako da ih učinite podnošljivijima, ali i više od toga.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.