Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Savjeti za bolje upravljanje vremenom

Ponovno ste zaboravili nešto obaviti, niste stigli riješiti sve što ste si zacrtali ili jednostavno imate osjećaj da nemate dovoljno vremena za sve? Ne brinite, postoji rješenje! Jednostavnije upravljanje vremenom možet postići i koristeći univerzalnu NIVEA Care kremu. Osim pomoći kod  njege tijela, lica i i ruku, a zahvaljujući korisnim savjetima uspješno ćete obaviti sve što ste planirali.

Postavite konkretne ciljeve

Zapišite sve ciljeve koje želite ostvariti tijekom dana, od najvažnijih prema manje važnim te ih tim redoslijedom rješavajte. Zapisane stvari pomoći će vam da odvojite važne od nevažnih poslova, ali ako nešto ne uspijete obaviti, prebacite za drugi dan.

Odredite rokove

Za svaki cilj, odredite si rok. Rokovi vam pomažu kako ne biste odugovlačili, spriječili žurne poslove u zadnji čas te kako biste izbjegli nepotreban stres. Ako primijetite da neki rok nećete ispuniti, pomaknite ga za razumno vrijeme. Probajte imati na umu koji rokovi su ostvarivi, a koji ne te tako kreirati prioritete.

NIVEACare_vizualOdredite prioritete

Ako ste slijedili savjet u prvom koraku te poredali ciljeve prema važnosti, onda ćete vrlo lako prepoznati što su vam prioriteti. Odredite što je hitno i zašto. Fokusirajte se na bitne stvari.

Planirajte unaprijed

Isplanirajte dan prethodnu večer kako biste znali na što se trebate usredotočiti i obaviti tijekom dana. Kako ne biste bili pod stresom u slučaju da sve ne stignete taj dan obaviti, vodite se pravilom 70/30 – isplanirajte samo 70% dana, dok ostatak vremena ostavite za neplanirane stvari ili hitne slučajeve.

Nagradite se

Kada ispunite svoje važne ciljeve i prioritete – nagradite se. Počastite se finim ručkom ili kavom s dragom osobom. Ovakav predah pomoći će vam da ostatak dana s lakoćom i voljom obavite sve svoje zadatke.

Pročitajte još:

Novosti

Shvatiti kako efikasno iskoristiti svoje vrijeme jedan je od najtežih zadataka s kojima ćete se vjerojatno suočiti kao vlasnik malog poduzeća. Koristite ovaj kviz...

Komentari

„Žurim! Nemam vremena! “

Lifestyle

Imaš osjećaj da su te obaveze preplavile i ne znaš od kuda početi?

Izdvojeno

Prva profesionalna organizatorica u Hrvatskoj dr. sc. Kristina Zvonar Brkić napisala je knjigu Vrijeme i Vi „na ti“. Riječ je o korisnom priručniku s...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.