Saznajte tko sve podržava ostanak mladih u Hrvatskoj

“Ostani u Hrvatskoj” – ime je Rotaraction konferencije za mlade koja samim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja koje će se održati 03.04.2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Ovogodišnju konferenciju podržali su brojni mladi utjecajni ljudi kao što su blogerica Isabella Rakonić, influencerica i kolumnistica Paula Sikirić ali i youtuberica Veronika Rosandić. Trud koji je konferencija uložila u nastojanju povezivanja potencijalnih budućih poslodavaca i studenata u svrhu zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj prepoznala je i nekolicina investitora i poduzetnika kao što su Ognjen Bagatin, Hrvoje Prpić i Davorin Štetner dok je ambasador ovogodišnje konferencije Nenad Bakić, investitor i poduzetnik koji je započeo STEM revoluciju koja je do sada došla do 50.000 djece u Hrvatskoj.

Ovogodišnja konferencija sastoji od dva predavanja. Tema prvog predavanja glasi ‘Kako izbjeći predrasude poslodavaca o milenijskoj generaciji’ sa startom u 11:00h, a govornik je dr. Hrvoje Kenfelj, čovjek koji već 20 godina pruža konzultantske usluge s područja razvoja menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima, organizacijskog ponašanja, organizacijskog razvoja, uvođenja i razvoja timova i vodstva. Tema drugog predavanja glasi ‘Stani i u HR ostani’ sa startom u 14:30h, a govornik je Ivan Paić, generalni manager Schneider Electric kompanije.

Ovogodišnji sajam karijera posjetiocima pruža jedinstvenu priliku upoznati predstavnike kompanija kao što su Rimac Automobili, Coca-Cola, Ernst & Young, Belupo, Intercapital, HEP, FINA, NESTLE… Također dio ovog događanja su i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje kvalitete – vještine, sposobnosti, znanja i iskustvo. Osim konferencije i ove godine Rotaract Klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima u najboljem svjetlu. Kompanije na Career Speed Dating radionici podijeljene su u dvije skupine.

Prva skupina pokriva financije, marketing i ekonomiju, a obuhvaća kompanije Ernst & Young, Intercapital, FINA, Skybox, NESTLE i Coca-Cola dok druga skupina pokriva tehnička područja kao što su strojarstvo i elektrotehnika, a obuhvaća kompanije Rimac Automobili, HEP, Schneider Electric I Rockwool.

Podijeli

Odgovori

Top