Zaposli se i ostani u Hrvatskoj – Rotaraction konferencija

“Ostani u Hrvatskoj” – ime je Rotaraction konferencije za mlade koja samim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja koje će se održati 03.04.2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

 Cilj Rotaraction konferencije upoznavanje je polaznika s mogućnostima zaposlenja na tržištu rada u Hrvatskoj. Kako pratiti i živjeti u skladu sa svakodnevnim promjenama u poslovnom okruženju i koje su to ‘inside-info’ poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih ljudi u Hrvatskoj – samo su neke od tema koje će obuhvatiti ovo događanje.

Imena nekih od govornika konferencije su dr. Hrvoje Kenfelj, Tihana Hubicki, docent Mario Žgelja, Ognjen Bagatin i Ivan Paić. Osim konferencije i ove godine Rotaract Klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima (HEP, RIMAC, NESTLE, FINA, SCHNEIDER) u najboljem svjetlu, a vrijeme koje otkucava pokazat će spremnost studenata na prilagodbu, brzinu i komunikacijske vještine.

U današnjim uvjetima na tržištu rada postoji jako veliki broj visoko obrazovanih ljudi, stoga je posjedovanje diplome odlična osnova, no uz to je potrebno znati kako predstaviti svoja znanja i vještine poslodavcima te kako ih povezati sa zahtjevima konkretnog radnog mjesta za koje se prijavljujete. Predstavljanje poslodavcu kompleksan je zadatak za koji su potrebne razvijene vještine traženja posla. Stoga Vas pozivamo da se prijavite na edukativnu Rotaraction konferenciju koja može biti presudna za buduću karijeru mladih u Hrvatskoj. Također dio ovog događanja su i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje kvalitete – vještine, sposobnosti, znanja i iskustvo – kroz životopis kojim se predstavljaju kroz natječaje I molbe za radna mjesta.

Podijeli

Odgovori

Top