Schneider Electric: nominacija za Global Water Award

Pristup pitkoj vodi i odvodnja temeljno su ljudsko pravo. Unatoč rezoluciji UN-a iz 2010. kojom se to pravo reguliralo danas 2,1 milijardi ljudi nema pristup sigurno upravljanim uslugama za pitku vodu. Do 2050. svjetska populacija će narasti za oko dvije milijarde ljudi, a globalna potražnja za vodom mogla bi biti i do 30 posto veća nego danas.

Global Water Award

Schneider Electric, koji predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacije, na Svjetski dan voda koji se 22. ožujka obilježava pod motom «Priroda za vodu» ukazuje na mogućnosti suprotstavljanja navedenim izazovima. Prepoznala je to i međunarodna organizacija GWI (Global Water Intelligence), koja svake godine dodjeljuje nagrade za najuspješnije kompanije u industriji vode. Korporacija Schneider Electric je ove godine među finalistima za osvajanje nagrade Global Water Award u kategoriji Smart Water kompanija godine. Ključni kriteriji za ulazak u finale su: značajan doprinos vodnoj industriji u vidu energetske učinkovitosti, tehnoloških inovacija i implementacija održivih financijskih modela. Proglašenje pobjednika bit će održano 16. travnja 2018. u Parizu.

– Važno je planirati investicije i unaprijed gledati na moguće izazove. Hrvatska u tom pogledu nikako ne zaostaje za svijetom što potvrđuju i postojeći interes i implementacija EcoStruxure rješenja u području vode i odvodnje. Ponosan sam što možemo biti dio rješenja. – rekao je Ivan Paić, generalni direktor Schneider Electrica za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Putem svojih EcoStruxure rješenja za vodu i otpadne vode, korporacija Schneider Electric omogućila je vodećim kupcima vode širom svijeta do 30 posto uštede energije, povećanu operativnu učinkovitost do 25 posto i smanjenje ukupnog troška za čak 20 posto.

Hrvatska realnost

Obnovljive zalihe podzemnih voda u Hrvatskoj procjenjuju se na oko 9 milijardi m3/godišnje (koristi se oko 4,5 posto zaliha). Nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci smo sve većih nasrtaja na prirodna bogatstva, pa tako i vode, a od ugroženosti nisu pošteđena niti najosjetljivija i najvrijednija područja kao što su nacionalno zaštićeni parkovi prirode. Schneider Electric prestižnom nominacijom dobio je međunarodnu potvrdu da ima učinkovita rješenja za sve veće prijetnje prirodnih vodnih resursa.

Podijeli

Odgovori

Top