Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Šibenski “Ivanal” zaposlio dvostruko više ljudi i osvojio Europu

Sjednete li za upravljač Mercedesa, Volva, Renaulta, Peugeota, Citroena, za volan nekog od brojnih vozila General Motorsa, VW-a ili teretnjaka MAN-a, znajte da je barem nekoliko lijevanih aluminijskih dijelova u motoru vašeg vozila proizvedeno u šibenskoj tvornici Ivanal.

Sjednete li za upravljač Mercedesa, Volva, Renaulta, Peugeota, Citroena, za volan nekog od brojnih vozila General Motorsa, VW-a ili teretnjaka MAN-a, znajte da je barem nekoliko lijevanih aluminijskih dijelova u motoru vašeg vozila proizvedeno u šibenskoj tvornici Ivanal.

“Lani smo proizveli dvije tisuće tona aluminijskih odljevaka, što je rekordna proizvodnja ikada zabilježena. Izvoz nam je, s nešto manje od tri milijuna eura 2009. godine, lani porastao na 7,3 milijuna, s dobrim izgledima da ove godine bude povećan za daljnjih 20-ak posto”, kaže direktor šibenskog Ivanala Vladimir Ivanović za Slobodnu Dalmaciju.

Riječ je o tvrtki koja, krizi unatoč, osvaja nova tržišta, povećava proizvodnju, broj zaposlenih i, naravno, izvoz.

“Stjecajem okolnosti, kriza nas je pogodila u najgorem trenutku. Upravo smo napustili staru lokaciju na Lozovcu, zadužili se i izgradili novu tvornicu u Poduzetničkoj zoni Podi Šibenik. I umjesto da krenemo punim pogonom i otpočnemo vraćati uloženo, kao izvoznike vezane za autoindustriju, kriza je prvo “pokucala” na naša vrata. Na sreću, prebrodili smo te teške dane i brodimo punim jedrima”, kaže pun optimizma direktor i suvlasnik Ivanala Vladimir Ivanović. I, doista, za aktualne hrvatske prilike ova tvornica svijetla točka.

Radimo u tri smjene!

“Na vrhuncu krize potkraj 2009. pali smo samo na 60-ak radnika. Danas je taj broj gotovo udvostručen. Radimo u tri smjene. Lani smo proizveli dvije tisuće tona aluminijskih odljevaka, što je rekordna proizvodnja ikada zabilježena u Ivanalu. Izvoz nam je, s nešto manje od tri milijuna eura 2009. godine, lani porastao na 7,3 milijuna, s dobrim izgledima da ove godine bude povećan za daljnjih 20-ak posto”, kaže Ivanović za Slobodnu Dalmaciju.

Ova šibenska tvornica najviše svojih proizvoda plasira preko njemačke tvrtke Contitech, a nedavno su sklopili nove poslove sa švedskim Trelleborgom, koji im je otvorio nove poslove u Švedskoj, Njemačkoj, Turskoj i Španjolskoj.

Pri kraju su i pregovori s partnerima iz Danske i Švedske. Direktor Vladimir Ivanović otkriva da su na dobrom putu da im se otvore vrata i u elektroindustriji i sektoru telekomunikacija.

Poduzetnistvo.org

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Mogu studirati u svojoj zemlji i svijetu. U drugoj zemlji mogu provesti semestar ili cijeli studij.

Novosti

Sociolog Mark Granovetter skovao je izraz ‘snaga slabih veza’ koji označava fenomen pri kojemu se cjelokupne prijateljske mreže preklapaju što je jača bliskost između...

Ljudski resursi

Career Speed Dating otvorio je svoje prijave za poduzeća koje traju do petka, 30. rujna 2022. godine. 

Edukacija

Online Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se u srijedu 12. listopada 2022. godine s početkom u 12 sati.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.