Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana

Nagrađena startup ideja četvero trkača, SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana!

Nagrađena startup ideja četvero trkača, SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana!

Pakiranje stvari za put za jednog trkača znači da će vjerojatno ubaciti i jedan par tenisica. Trkači su takvi, ne odriču se svoje rutine. Ipak, dolaskom u novi grad obično ne znaju gdje bi mogli trčati, gdje je sigurno i lijepo. Iako bi voljeli i upoznati grad, često nemaju vremena za jedno i drugo, a gledanje u kartu i trčanje baš i ne idu zajedno. Lako se ugodna i relaksirajuća aktivnost poput trčanja pretvori u stres i strah od gubljenja ili kašnjenja na poslovni sastanak.

Od ideje do proizvoda

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja, trkača, zaljubljenika u Zagreb, lani je pokrenulo trkačke razglede grada Zagreba. Startup Factory Zagreb natječaj dao im je priliku da razmišljaju šire.

Tamara Markotić, Hrvoje Horvat, Ivan Videk i Sandra Bortek s idejom mobilne aplikacije za turističko trčanje osvojili su žiri Startup Factory Zagreb natječaja i dobili priliku da razviju svoju ideju. S oduševljenjem pričaju o skorašnjem lansiranju SightRun aplikacije.

Upoznaj grad trčeći uz SightRun mobilnu aplikaciju

SightRun je mobilna aplikacija koja omogućava trkačima da bezbrižno i ugodno trče čak i kada su na putu. Aplikacija sadrži audio trkačke ture koje kombiniraju trčanje s turističkim razgledavanjem te na taj način trkači mogu uživati u trčanju usput upoznavajući novi grad.

“Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad.” – rekla nam je Tamara Markotić.

“SightRun ne pomaže samo trkačima da upoznaju novu destinaciju, već i destinaciju predstavlja kao “Runner’s Friendly”. Turističko trčanje je novi turistički proizvod. Svjedoci smo popularnosti trčanja u Hrvatskoj. Nema potrebe da se trkač odriče svoje omiljene aktivnosti samo zato što je u novome gradu. Ipak, SightRun aplikacija je prilika i za lokalne trkače da upoznaju svoj grad na jedan sasvim novi način.” – dodala je Sandra Bortek.

Android verzija već u lipnju

Trkači koji vole trčati sami, nemaju vremena za klasične ture ili pak žele upoznati svoj grad imat će priliku uskoro skinuti i prvu verziju SightRun mobilne aplikacije koja će tijekom lipnja biti dostupna za Android mobilne uređaje. Ture će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku. Prvi dostupan grad bit će Zagreb, a nakon njega u aplikaciji će se naći i drugi hrvatski gradovi.

Što drugo dodati nego – poduprite prvu hrvatsku trkačku aplikaciju te se prijavite na njihovim stranicama www.sightrun.com i popratite ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram @SightRunApp.

Pročitajte još:

Ekonomija

Hangoo za cilj ima povezati ljude na temelju dubljih emocionalnih i društvenih vrijednosti.

Lifestyle

Najzeleniji taxi prijevoznik ima novu aplikaciju koja svojim korisnicima omogućava jednostavniji način naručivanja vožnji.

DOP

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska četvrtu godinu zaredom otvara izazov ''PoKRENI – Pokloni svoje kilometre'' s ciljem prikupljanja 100.000 kilometara koje će GRAWE Hrvatska 'pretvoriti'...

Lifestyle

Vrijeme koje provodite na telefonu obično smanjuje vašu produktivnost na poslu, ali ako ih upotpunite s pravim aplikacijama, mobilni i tableti mogu biti baš...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.