Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sindikati HŽ-a najavili tužbe i prosvjed [VIDEO]

Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat željeznica kažu kako je razlog tužbi i prosvjeda to što će 804 radnika HŽ Carga dobiti otkaz kao tehnološki višak.

Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat željeznica kažu kako je razlog tužbi i prosvjeda to što će 804 radnika HŽ Carga dobiti otkaz kao tehnološki višak.

Sindikati tvrde da čak 43 posto tih radnika dobiva otkaz nezakonito.

“Otkaz dobiva i radnik koji ima sedmero djece i koji ima profesionalnu ozljedu na radu i kažu da ga nemaju gdje rasporediti. To nije točno. Radna mjesta žele se popuniti podobnim, po babi, stričevima i po stranci a ne po stručnosti, godinama radnog staža i iskustvu”, rekao je Zoran Maršić, predsjednik Sindikata željezničara Hrvatske.

Iz sindikata kažu da će se svaki treći zaposlenik koji dobije otkaz zamijeniti nekim drugim radnikom, a da se po zakonu to ne smije učiniti šest mjeseci nakon otkaza.

[infopunkt 7991 3]

Sindikati ne vjeruju da će HŽ Cargo riješiti svoje financijske probleme najavljenim otkazima.

“Cargo je dobio kredit od 250 milijuna kuda za rješavanje viška radnika ali taj novac mora vratiti za godinu dana. Cargo će i unatoč otkazima imati i dalje gubitke”, zaključuju iz sindikata.

[infopunkt 7991 2]

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U posljednje tri godine čak 45% radnika samoinicijativno je promijenilo je posao, potvrdilo je istraživanje.

Financije

Prema rezultatima travanjskog istraživanja ECB o zajmovima banaka u eurozoni (BLS), objavljenom danas, banke u eurozoni su u prvom kvartalu uvele znatno strože interne...

Financije

Europska središnja banka (ECB) očekuje dva važna izvještaja koji će joj pomoći da donese ključnu odluku o visini kamatnih stopa.

Financije

Ako zbog plaćanja duga ne možete podmirivati osnovne životne potrebe, vi imate financijski problem kojeg je potrebno što prije početi rješavati.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.