Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sindikati HŽ-a najavili tužbe i prosvjed [VIDEO]

Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat željeznica kažu kako je razlog tužbi i prosvjeda to što će 804 radnika HŽ Carga dobiti otkaz kao tehnološki višak.

Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat željeznica kažu kako je razlog tužbi i prosvjeda to što će 804 radnika HŽ Carga dobiti otkaz kao tehnološki višak.

Sindikati tvrde da čak 43 posto tih radnika dobiva otkaz nezakonito.

“Otkaz dobiva i radnik koji ima sedmero djece i koji ima profesionalnu ozljedu na radu i kažu da ga nemaju gdje rasporediti. To nije točno. Radna mjesta žele se popuniti podobnim, po babi, stričevima i po stranci a ne po stručnosti, godinama radnog staža i iskustvu”, rekao je Zoran Maršić, predsjednik Sindikata željezničara Hrvatske.

Iz sindikata kažu da će se svaki treći zaposlenik koji dobije otkaz zamijeniti nekim drugim radnikom, a da se po zakonu to ne smije učiniti šest mjeseci nakon otkaza.

[infopunkt 7991 3]

Sindikati ne vjeruju da će HŽ Cargo riješiti svoje financijske probleme najavljenim otkazima.

“Cargo je dobio kredit od 250 milijuna kuda za rješavanje viška radnika ali taj novac mora vratiti za godinu dana. Cargo će i unatoč otkazima imati i dalje gubitke”, zaključuju iz sindikata.

[infopunkt 7991 2]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Exit intervju može biti odličan alat ako se radi na ispravan način i ako se nakon njega radi folow up.

Osobne financije

Nakon što je u svibnju prva u Hrvatskoj predstavila brzi kredit sa 0 posto kamata, ovu jedinstvenu ponudu Addiko banka je produžila do kraja...

Novosti

The Great Resignation, ili kako ga još zovu The Big Quit, trend je među zaposlenicima koji u velikom broju dobrovoljno napuštaju svoja radna mjesta...

Lifestyle

Za neke ljude otkaz je bio upravo ono što im se trebalo dogoditi kako bi stvorili uspješne priče kakve imaju danas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.