Sindikati pripremili crvene kartone za Vladu [VIDEO]

Sindikati pripremili crvene kartone za Vladu [VIDEO]

“Ovdje jasno treba reći da mi ne prizivamo da se na vlast vrati HDZ, jer je njegova politika identična politici SDP-a. Postoje u ovoj državi pametni ljudi, ekonomisti od kojih su neki i politički angažirani, koji bi nas mogli izvući iz krize za dvije, a ne za 10 godina kako to priželjkuje premijer Milanović”, rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata Hrvatske.

[infopunkt 8098 6]

[infopunkt 8098 7]

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske, poručio je da Vlada nije znala čitati znakove vremena i upozorenja koja su dolazila. “Oni su naprosto potrošili vrijeme građana. Što prije odete, bit će manja šteta”, poručio je podsjetivši na riječi ministra Miranda Mrsića koji je rekao da su tri osmice (osam sati rada, odmora i sna) mrtve.

[infopunkt 8098 3]

Damir Jakuš iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske podsjetio je da su tri osmice “stečeno civilizacijsko pravo koje se sada želi ukinuti zbog nesposobnosti vlasti i povećanja profita“.

[infopunkt 8098 5]

Tradicionalno obilježavanje 1. svibnja u organizaciji Nezavisnog hrvatskog sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske i ove godine održat će se u Maksimiru gdje će se dijeliti grah.

Sindikalisti će se okupiti već u 9 sati ujutro, ali u Radničkoj ulici gdje će se paljenjem lampaša obilježiti nestanak tvornica u toj nekadašnjoj radničkoj ulici. Također, zakazano je i snimanje milenijske fotografije. Nakon toga, povorka će se prema Maksimiru uputiti Držićevom i Šubićevom.

[infopunkt 8098 2]

Podijeli

Odgovori

Top