Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Skupština Đuro Đaković Holdinga donijela odluku o dokapitalizaciji

Glavna skupština Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 194,22 milijuna kuna javnom ponudom dionica u tri kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, a cijena će se odrediti u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Glavna skupština Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 194,22 milijuna kuna javnom ponudom dionica u tri kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, a cijena će se odrediti u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Kako se navodi u priopćenju te slavonskobrodske tvrtke, upis novih dionica obavljat će se u tri kruga, a pravo prvenstva imaju dioničari društva prema stanju na dan 15. svibnja 2014.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem najviše 9.711.204 nove redovne dionice, nominale 20 kuna, a smatrat će se uspješnom ako se upiše i uplati najmanje 4.000.000 novih dionica.

“Zadovoljni smo prihvaćanjem prijedloga o dokapitalizaciji, koja će kada bude provedena osigurati stabilnost poslovanja Đuro Đaković Holdinga i članica Đuro Đaković grupe. Sredstva prikupljena dokapitalizacijom upotrijebit ćemo za preustroj i osposobljavanje tvrtke te za jačanje kapaciteta za preuzimanje novih poslova“, izjava je predsjednika Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislava Mazala koja se prenosi u priopćenju.

Prema odluci skupštine, u prvom krugu pravo upisa novih dionica imali bi postojeći dioničari Đuro Đaković Holdinga, a u dugom krugu, uz postojeće dioničare, mogu sudjelovati i kvalificirani ulagatelji. To mogu biti mirovinski fondovi, odnosno društva za upravljanje dobrovoljnim ili obveznim mirovinskim fondovima i društva za osiguranje sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, sve kreditne institucije koje imaju odobrenje za rad u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, uključivo i HBOR, otvoreni i alternativni investicijski fondovi, odnosno društva koja njima upravljaju sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, te fondovi za gospodarsku suradnju i društva za upravljanje tim fondovima sa sjedištem u Hrvatskoj.

U priopćenju se podsjeća i da će, ako prag uspješnosti izdanja novih dionica ne bude postignut u prvom i drugom krugu, Uprava tvrtke naknadno objaviti javni poziv za upis novih dionica u trećem krugu.

Pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom i drugom krugu imaju svi postojeći dioničari Đure Đakovića, koji su dioničari tvrtke prema stanju na dan 15. svibnja ove godine, i to bez obzira jesu li sudjelovali u prvom i drugom krugu upisa novih dionica.

Nadzorni odbor je prije nešto više od mjesec dana smijenio dotadašnjeg predsjednika uprave Vladimira Kovačevića i za novog predsjednika Uprave imenovao Tomislava Mazala, a sindikati već mjesecima upozoravaju na nedostatak ugovorenih poslova u Đuro Đaković Holdingu.

“Pratimo što se događa. Novoj upravi dali smo određeno vrijeme i uskoro ćemo razgovarati. Sindikati u međuvremenu pripremaju novi socijalni ugovor, za koji očekujemo da će biti potpisan prije dokapitalizacije. Novi ugovor usmjeren je na očuvanje radnih mjesta”, komentirao je danas Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – industrijski sindikati.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.