Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Skupština Đuro Đaković Holdinga donijela odluku o dokapitalizaciji

Glavna skupština Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 194,22 milijuna kuna javnom ponudom dionica u tri kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, a cijena će se odrediti u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Glavna skupština Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 194,22 milijuna kuna javnom ponudom dionica u tri kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, a cijena će se odrediti u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Kako se navodi u priopćenju te slavonskobrodske tvrtke, upis novih dionica obavljat će se u tri kruga, a pravo prvenstva imaju dioničari društva prema stanju na dan 15. svibnja 2014.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem najviše 9.711.204 nove redovne dionice, nominale 20 kuna, a smatrat će se uspješnom ako se upiše i uplati najmanje 4.000.000 novih dionica.

“Zadovoljni smo prihvaćanjem prijedloga o dokapitalizaciji, koja će kada bude provedena osigurati stabilnost poslovanja Đuro Đaković Holdinga i članica Đuro Đaković grupe. Sredstva prikupljena dokapitalizacijom upotrijebit ćemo za preustroj i osposobljavanje tvrtke te za jačanje kapaciteta za preuzimanje novih poslova“, izjava je predsjednika Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislava Mazala koja se prenosi u priopćenju.

Prema odluci skupštine, u prvom krugu pravo upisa novih dionica imali bi postojeći dioničari Đuro Đaković Holdinga, a u dugom krugu, uz postojeće dioničare, mogu sudjelovati i kvalificirani ulagatelji. To mogu biti mirovinski fondovi, odnosno društva za upravljanje dobrovoljnim ili obveznim mirovinskim fondovima i društva za osiguranje sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, sve kreditne institucije koje imaju odobrenje za rad u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, uključivo i HBOR, otvoreni i alternativni investicijski fondovi, odnosno društva koja njima upravljaju sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, te fondovi za gospodarsku suradnju i društva za upravljanje tim fondovima sa sjedištem u Hrvatskoj.

U priopćenju se podsjeća i da će, ako prag uspješnosti izdanja novih dionica ne bude postignut u prvom i drugom krugu, Uprava tvrtke naknadno objaviti javni poziv za upis novih dionica u trećem krugu.

Pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom i drugom krugu imaju svi postojeći dioničari Đure Đakovića, koji su dioničari tvrtke prema stanju na dan 15. svibnja ove godine, i to bez obzira jesu li sudjelovali u prvom i drugom krugu upisa novih dionica.

Nadzorni odbor je prije nešto više od mjesec dana smijenio dotadašnjeg predsjednika uprave Vladimira Kovačevića i za novog predsjednika Uprave imenovao Tomislava Mazala, a sindikati već mjesecima upozoravaju na nedostatak ugovorenih poslova u Đuro Đaković Holdingu.

“Pratimo što se događa. Novoj upravi dali smo određeno vrijeme i uskoro ćemo razgovarati. Sindikati u međuvremenu pripremaju novi socijalni ugovor, za koji očekujemo da će biti potpisan prije dokapitalizacije. Novi ugovor usmjeren je na očuvanje radnih mjesta”, komentirao je danas Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – industrijski sindikati.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.