Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sindikati u Njemačkoj strahuju za 100.000 radnih mjesta

Zahtjevi proizvođača za poskupljenjem željezne rude ugrožavaju više od 100 tisuća radnih mjesta u Europi, upozorio je predstavnik radnika u vodećem njemačkom proizvođaču čelika ThyssenKruppu. – U pregovorima koji su već počeli, proizvođači željezne rude traže povećanje cijena u rasponu od 80 do 100 posto, – tvrdi Wilhelm Segerath, čelnik radničkog vijeća navedene kompanije.

Zahtjevi proizvođača za poskupljenjem željezne rude ugrožavaju više od 100 tisuća radnih mjesta u Europi, upozorio je predstavnik radnika u vodećem njemačkom proizvođaču čelika ThyssenKruppu. - U pregovorima koji su već počeli, proizvođači željezne rude traže povećanje cijena u rasponu od 80 do 100 posto, - tvrdi Wilhelm Segerath, čelnik radničkog vijeća navedene kompanije.

– Naša istraživanja pokazuju da je u cijelom lancu opskrbe ugrožena otprilike trećina radnih mjesta, što znači 30 tisuća od 90 tisuća radnih mjesta u Njemačkoj i više od 100 tisuća u cijeloj Europi, – kazao je u četvrtak u razgovoru za AFP čelnik radničkog vijeća ThyssenKruppa Wilhelm Segerath.

U pregovorima koji su već počeli proizvođači željezne rude traže povećanje cijena – u rasponu od 80 do 100 posto, – tvrdi Segerath.

Nastave li cijene rasti doći će do otpuštanja radnika

Proizvođači su se našli na udaru kritika zbog nastojanja da izbore više cijene u ovoj godini u okviru prijelaza s godišnjih ugovora za isporuku na tromjesečni sustav spot-cijena.

Nastave li cijene rasti, – poslodavci će to nastojati nadoknaditi smanjivanjem broja zaposlenih, – upozorio je Segerath, naglasivši da bi se posljedice takvog razvoja događaja osjetile u cijeloj europskoj industriji.

U udruženju njemačkih proizvođača čelika procjenjuju da bi poskupljenje željezne rude i koksa za 10 posto rezultiralo rastom troškova njemačkih tvrtki za 500 milijuna eura.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Na istoku Hrvatske je usprkos pandemiji i gospodarskoj krizi ostvaren rast ukupnog broja natječaja za slobodna radna mjesta.

Komentari

Brojni poduzetnici, a posebice one koji posluju u sektoru ugostiteljstva, ovu vijest su dočekali s nevjericom i neodobravanjem jer se radi o najstrožim mjerama...

Ekonomija

Upitali smo građane što misle „koja mjera Vlade najviše pomaže normalizaciji situacije u gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta?"

Izdvojeno

Zbog čega Hrvati odlaze u inozemstvo? Koji su njihovi motivi te što o razlozima iseljavanja misle oni koji (još uvijek) žive u Hrvatskoj?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.