Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Slavko Linić: Hrvatska je u dubokoj krizi i recesiji [VIDEO]

Ministar financija je kritizirao gospodarstvenike jer, iako je Vlada dosad gospodarstvo rasteretila za tri milijarde kuna, nitko se ne pokreće nego svi čekaju da Vlada nešto poduzme.

Ministar financija je kritizirao gospodarstvenike jer, iako je Vlada dosad gospodarstvo rasteretila za tri milijarde kuna, nitko se ne pokreće nego svi čekaju da Vlada nešto poduzme.

Komentirajući podatke po kojima je Hrvatska ponovno u recesiji, ministar financija Slavko Linić je nakon sjednice Vlade rekao da “ako brojke pokazuju negativne trendove onda je to recesija”, što Vlada nikada nije ni osporavala.

Pritom je izrazio žaljenje što neovisni analitičari i kritičari ne vjeruju Vladi već smatraju da ona ništa ne radi. “Oni se drže samo brojki, poput statističara, a ne gledaju Vladin program u cjelini”, kaže Linić.

[infopunkt 4471 7]

Ministar financija također je kritizirao gospodarstvenike jer, iako je Vlada dosad gospodarstvo rasteretila za tri milijarde kuna, nitko se ne pokreće nego svi čekaju da Vlada nešto poduzme.

[infopunkt 4471 9]

No, Linić je i dalje uvjeren u početak oporavka ove godine jer vjeruje da će investicije krenuti u drugoj polovici godine.

Netko misli da se s investicijama može početi u 50, 60 dana jer ne sluša ono što neprekidno govorimo – da smo u prvih šest mjeseci u stanju pripremiti projekte, financiranje i ljude koji će izvesti sve te poslove, te započeti strukturne promjene u trgovačkim društvima u kojima se do sada samo trošilo, rekao je Linić.

[infopunkt 4471 1]

Ministar financija Slavko Linić govorio je i o najavljenim izmjenama Zakona o radu, kojima bi se ukinula mogućnost neograničenog trajanja kolektivnih ugovora, rekavši kako o tome ministar rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića ozbiljno pregovara sa sindikatima.

Zbog ogromnih neuspjeha u trgovačkim društvima kojima upravljamo, Vlada mora pokazati da znamo upravljati, da ćemo imati odgovornije uprave i drugačiji odnos zaposlenika prema poslu, kazao je Linić.

To znači da se u državnim poduzećima treba prvenstveno brinuti, umjesto o plaćama zaposlenih, o tome kako novac, koji građani plaćaju, uložiti u nova radna mjesta i razvoj Hrvatske, dodao je Linić.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.