Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice

Autor Boris Kovačev

Danas započinje međunarodna konferencija ”Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice” – ona je međunarodni projekt u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska u partnerstvu s WYA Europe iz Bruxellesa. Svjetski savez mladih u svijetu broji preko milijun članova, a u Hrvatskoj je jedna od najaktivnijih udruga mladih s najvećim brojem aktivnih članova. Projekt će se održati u obliku sedmodnevne konferencije od 16. do 22. studenog 2015. uz financijsko pokroviteljstvo Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU). Uz AMPEU, projekt podupiru i Grad Zagreb, Studentski centar u Zagrebu, te drugi sponzori koje donosimo u prilogu.

Konferencija se događa u sklopu ciklusa strukturiranog dijaloga, te ima za cilj omogućiti susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o pitanjima koje mladi smatraju važnima, te predložili smjernice za njihovo rješavanje. Na konferenciji će sudjelovati mladi iz cijele Europe kako bi zajedno razmijenili iskustva i pokušali iznjedriti konkretne stavove o ovim bitnim pitanjima. Na konferenciji se kroz cijeli tjedan očekuje između 500 i 700 gostiju. Plod konferencije bit će donošenje deklaracije kojom će mladi iz cijele Hrvatske, uz pomoć najaktivnijih mladih kolega iz inozemstva, ujedinjenim snagama političarima i donositeljima odluka prezentirati svoje stavove o temama koje su im bitne, te će inzistirati na njihovoj implementaciji.

Svečano otvorenje konferencije održat će se danas, 16. studenog, u 20 sati u Društvu hrvatskih književnika. Nakon predstavljanja gostiju, glumca i redatelja Rene Medvešeka, te pjesnika i kantautora Čede Antolića i najave glazbeno-scenskog recitala Priče iz Vukovara, slijedi nastup. Glazbeni poetski recital obuhvaća odabrane tekstove iz knjige „Priče iz Vukovara“ Siniše Glavaševića. Na vrlo emotivan način tekstove interpretira i govori Rene Medvešek, a svojim ga pjesmama na gitari prati kantautor Čedo Antolić. Pjesme se tematski poklapaju s recitacijama “Priče iz Vukovara”. Recital traje 50 minuta, Medvešek i Antolić ga izvode dvanaestak godina, a vidjela ga je publika diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Poljske. Ova recital posvećen je stradavanju Vukovara i opisuje posljednje dane obrane Grada kao i posljednje dane novinara i ratnog reportera, koji je igrom slučaja, postao i pjesnik.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.