Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice

Autor Boris Kovačev

Danas započinje međunarodna konferencija ”Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice” – ona je međunarodni projekt u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska u partnerstvu s WYA Europe iz Bruxellesa. Svjetski savez mladih u svijetu broji preko milijun članova, a u Hrvatskoj je jedna od najaktivnijih udruga mladih s najvećim brojem aktivnih članova. Projekt će se održati u obliku sedmodnevne konferencije od 16. do 22. studenog 2015. uz financijsko pokroviteljstvo Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU). Uz AMPEU, projekt podupiru i Grad Zagreb, Studentski centar u Zagrebu, te drugi sponzori koje donosimo u prilogu.

Konferencija se događa u sklopu ciklusa strukturiranog dijaloga, te ima za cilj omogućiti susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o pitanjima koje mladi smatraju važnima, te predložili smjernice za njihovo rješavanje. Na konferenciji će sudjelovati mladi iz cijele Europe kako bi zajedno razmijenili iskustva i pokušali iznjedriti konkretne stavove o ovim bitnim pitanjima. Na konferenciji se kroz cijeli tjedan očekuje između 500 i 700 gostiju. Plod konferencije bit će donošenje deklaracije kojom će mladi iz cijele Hrvatske, uz pomoć najaktivnijih mladih kolega iz inozemstva, ujedinjenim snagama političarima i donositeljima odluka prezentirati svoje stavove o temama koje su im bitne, te će inzistirati na njihovoj implementaciji.

Svečano otvorenje konferencije održat će se danas, 16. studenog, u 20 sati u Društvu hrvatskih književnika. Nakon predstavljanja gostiju, glumca i redatelja Rene Medvešeka, te pjesnika i kantautora Čede Antolića i najave glazbeno-scenskog recitala Priče iz Vukovara, slijedi nastup. Glazbeni poetski recital obuhvaća odabrane tekstove iz knjige „Priče iz Vukovara“ Siniše Glavaševića. Na vrlo emotivan način tekstove interpretira i govori Rene Medvešek, a svojim ga pjesmama na gitari prati kantautor Čedo Antolić. Pjesme se tematski poklapaju s recitacijama “Priče iz Vukovara”. Recital traje 50 minuta, Medvešek i Antolić ga izvode dvanaestak godina, a vidjela ga je publika diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Poljske. Ova recital posvećen je stradavanju Vukovara i opisuje posljednje dane obrane Grada kao i posljednje dane novinara i ratnog reportera, koji je igrom slučaja, postao i pjesnik.

Pročitajte još:

Poduzeća

NTL - Narodni trgovački lanac prvi je prepoznao vrijednost hrvatske aplikacije ScanShop i omogućio testiranje u vlastitim trgovinama.

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu aktualnih poslova za ovaj tjedan

Komentari

Online povezivanjem možemo izraziti osjećaje bez da se vidimo u stvarnosti.

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo vijesti o trenutno otvorenim radnim mjestima. Portal za zapošljavanje donosi 10 aktualnih poslovnih prilika. Sretno!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.