Socijalni partneri podržavaju Valamarov program za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“

Socijalni partneri Valamar Riviere, na čelu sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, dali su podršku programu očuvanja radnih mjesta i kontinuiteta poslovanja pod nazivom „Pauza, Restart“ koji se u Valamaru primjenjuje za sve djelatnike počevši od 1. travnja 2020. godine do 30. ožujka 2021. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja. Sporazum između Valamar Riviere i socijalnih partnera potpisan je na godinu dana te obje strane očekuju da će i mjere Vlade kojima se podupire očuvanje radnih mjesta biti produžene na isti period. Produženje mjera Vlade ključno je da bi se poslodavcima pomoglo u zadržavanju radnika tijekom jeseni i zime te sačuvala stabilnost turističkog sustava koji može imati najznačajniji utjecaj na brzi restart hrvatskog gospodarstva.

U sklopu programa „Pauza, Restart“ djelatnicima i menadžmentu Valamara koji su na čekanju ili pauzi zbog novonastalih uvjeta poslovanja u kojima je turistički promet obustavljen, osigurana je naknada plaće od 60% redovnih primanja što se financira iz zadržane dobiti kompanije i subvencija države. Ostalim djelatnicima koji rade za vrijeme pauze isplaćuje se redovna puna plaća, dok je menadžmentu plaća smanjena do 30% u periodu dok se svi djelatnici ne vrate na posao. Program „Pauza, Restart“ se jednako primjenjuje za djelatnike i menadžment te se svaki mjesec s obzirom na mogućnosti upošljavanja određuju djelatnici koji će ići na posao te oni koji će primati naknadu za čekanje na posao.

Valamar Riviera kao najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj od početka globalne pandemije aktivno prati situaciju te kontinuirano poduzima potrebne mjere za očuvanje zdravlja djelatnika i radnih mjesta. Valamar je u ožujku pauzirao poslovanje te pokrenuo strateške akcijske planove prvenstveno s ciljem očuvanja likvidnosti i radnih mjesta, a paralelno je u proteklih 60 dana intenzivno radio na planiranju i pripremi restarta poslovanja.

Podijeli

Odgovori

Top