Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sokol Marić najavljuje pozitivnu bilancu i nakon ulaska u Europsku uniju

Zbog ozbiljnosti u pristupu zaštitarskoj djelatnosti, ova je zaštitarska tvrtka ubrzo zadobila povjerenje najvećih novčarskih institucija i drugih poslovnih subjekata koji posluju u Republici Hrvatskoj te je stoga opravdano s njihove strane očekivati kako će i u Uniji ostvarivati dobre rezultate.

Zbog ozbiljnosti u pristupu zaštitarskoj djelatnosti, ova je zaštitarska tvrtka ubrzo zadobila povjerenje najvećih novčarskih institucija i drugih poslovnih subjekata koji posluju u Republici Hrvatskoj te je stoga opravdano s njihove strane očekivati kako će i u Uniji ostvarivati dobre rezultate.

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji korak je kojeg je većina građana iščekivala godinama, no uz brojne prednosti ono je također donijelo i značajne promjene u načinu poslovanja.

Budući da su neke od zemalja članica unaprijed zatvorile svoja vrata hrvatskoj radnoj snazi, među poduzetnicima se pojavila određena razina zabrinutosti, ponajviše zbog straha kako svoje usluge neće moći ponuditi europskom tržištu. S druge strane, valja imati na umu i činjenicu kako je ulazak u EU brojnim poslovnim subjektima olakšao način plasiranja svojih proizvoda i usluga.

Tako primjerice i tvrtka Sokol Marić, jedna od vodećih zaštitarskih tvrtki u segmentu tjelesne zaštite i zaštite objekata u regiji, članstvo u Uniji vidi kao poslovnu priliku koja će doprinijeti uspješnijem poslovanju društva.

Pozitivno poslovanje nastavit ćemo i u EU

Sokol Marić je osnovan 1991. godine, a zahvaljujući konstantnom ulaganju u infrastrukturu i zaposlenike, tvrtka je postala najveća i najuspješnija zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj koja se profilirala u zaštitarski brend regije. Sedam podružnica koje se nalaze u Splitu, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Puli, Petrinji i Karlovcu te više od 3 600 zaposlenika čine ovu tvrtku najvećim poslodavcem u sektoru te najvećim i najuspješnijim zaštitarskim društvom u Hrvatskoj.

Na području Republike Hrvatske Sokol Marić pruža usluge tjelesne i tehničke zaštite objekata, CDS (centralni dojavni sustav) usluge s intervencijama interventnih ekipa po dojavi alarmnog sustava, naoružanu pratnju i osiguranje pri prijevozu i prijenosu novca, vrijednosnih papira, dragocjenih kovina i metala, redarske usluge, tjelesnu zaštitu osoba i usluge vatrogasne preventive. Već dugi niz godina uspješno surađuje s većinom najvećih novčarskih institucija u Hrvatskoj među kojima se ističu Hypo Alpe-Adria-Banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Hrvatska poštanska banka, Volksbank, Splitska banka SG, Partner banka i brojne druge, a koristeći potencijale koje je sa sobom donio ulazak u EU, svoje poslovanje namjeravaju širiti i dalje.

Tijekom multimedijalne izložbe „Be CROative“ koja promovira hrvatske izvozne proizvode te najpoznatije znanstvenike i izumitelje, održanoj u Bruxellesu u razdoblju od 24. lipnja do 1. srpnja, zaštitari tvrtke Sokol Marić brinuli su se o sigurnosti izložbenih primjeraka i posjetitelja koji su u velikom broju popratili događanje.

„Iako se većina našeg poslovanja odnosi na zaštitu na domaćem tržištu, ovo nije prvi put da sudjelujemo u zaštiti objekata u zemljama članicama Unije. Izložba „Be CROative“ bila je odlična prilika Republici Hrvatskoj da promovira svoje kvalitetne proizvode, ali i tvrtci Sokol Marić da još jednom predstavi svoje usluge i izvan granica Hrvatske. Tržište Europske unije nam je iznimno privlačno, a  vjerujemo kako će liberalizacija tržišta osigurati i dodatno širenje našeg poslovanja“ – naglasio je Ante Perčin, direktor sektora zaštite tvrtke Sokol Marić.

Kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturu do novih poslovnih prilika

Tvrtka i u budućnosti namjerava nastaviti s investicijama u potrebnu infrastrukturu, a to uključuje mrežu podružnica, oklopna vozila, vozila za intervencije, vatreno oružje, zaštitnu opremu i sredstva za zaposlenike društva, što će se realizirati sukladno potrebama korisnika usluga društva. Ulazak u Europsku uniju vide kao novu poslovnu priliku. Njihova očekivanja našla su uporište u dvadesetogodišnjem pozitivnom poslovanju i liderskoj poziciji čemu svjedoči i stopa rasta ukupnog prihoda te boniteta društva kroz protekle godine. Zbog ozbiljnosti u pristupu zaštitarskoj djelatnosti, ova je zaštitarska tvrtka ubrzo zadobila povjerenje najvećih novčarskih institucija i drugih poslovnih subjekata koji posluju u Republici Hrvatskoj te je stoga opravdano s njihove strane očekivati kako će i u Uniji ostvarivati dobre rezultate.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.