Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Solida grupa pustila u rad tri nove solarne elektrane u Varaždinskoj županiji

Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW.

Solarne elektrane Solida grupa

Solida grupa pustila je u rad tijekom kolovoza tri nove solarne elektrane na području Varaždinske županije. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW. Struja koju proizvedu u svojim elektranama prodaje se Hrvatskom operatoru tržišta energije.

„Do kraja godine Solida grupa u rad bi trebala pustiti još četiri dodatne solarne elektrane jednake snage što će zajedno s ove tri elektrane predstavljati investiciju vrijednu čak 25 milijuna kuna. Hrvatska trenutno uvozi oko 20 posto električne energije, pa mi je drago da i mi u ovim izazovnim vremenima možemo pomoći Hrvatskoj da poveća vlastitu proizvodnju električne energije, i to iz obnovljivih izvora energije“, istaknuo je direktor Solida grupe Dubravko Posavec te najavio da u razdoblju do 2025. godine planiraju izgraditi nekoliko većih elektrana.

Solida grupa dosad je imala 22 solarne elektrane na pet lokacija diljem Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, koje proizvode oko 18 milijuna kilovat sati (kWh) godišnje, što znači da strujom iz svojih solarnih elektrana mogu opskrbiti oko 5.500 kućanstava. Svoje poslovanje temelje na kontinuiranom ulaganju u obnovljive izvore energije, a glavna djelatnost tvrtke je izgradnja i upravljanje solarnim elektranama. Proizvodnjom električne energije iz solarnih elektrana bave se više od deset godina i trenutno su jedan od najvećih proizvođača struje iz solarnih elektrana u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Energetika

Lokacija elektrane je na području grada Vrlike nedaleko od Peručkog jezera na površini od 13Ha.

Lifestyle

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Ljudski resursi

Tema aktualne epizode Koordinacije je zaštita na radu. Gotovo svakodnevno dolazi od velikog broja ozljeda na radu, a često ozljede završe i sa smrtnim...

Energetika

Tvrtki Supernova projekti d.o.o. kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u vlastitim trgovačkim centrima u Hrvatskoj,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.