Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Solida grupa pustila u rad tri nove solarne elektrane u Varaždinskoj županiji

Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW.

Solarne elektrane Solida grupa

Solida grupa pustila je u rad tijekom kolovoza tri nove solarne elektrane na području Varaždinske županije. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW. Struja koju proizvedu u svojim elektranama prodaje se Hrvatskom operatoru tržišta energije.

„Do kraja godine Solida grupa u rad bi trebala pustiti još četiri dodatne solarne elektrane jednake snage što će zajedno s ove tri elektrane predstavljati investiciju vrijednu čak 25 milijuna kuna. Hrvatska trenutno uvozi oko 20 posto električne energije, pa mi je drago da i mi u ovim izazovnim vremenima možemo pomoći Hrvatskoj da poveća vlastitu proizvodnju električne energije, i to iz obnovljivih izvora energije“, istaknuo je direktor Solida grupe Dubravko Posavec te najavio da u razdoblju do 2025. godine planiraju izgraditi nekoliko većih elektrana.

Solida grupa dosad je imala 22 solarne elektrane na pet lokacija diljem Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, koje proizvode oko 18 milijuna kilovat sati (kWh) godišnje, što znači da strujom iz svojih solarnih elektrana mogu opskrbiti oko 5.500 kućanstava. Svoje poslovanje temelje na kontinuiranom ulaganju u obnovljive izvore energije, a glavna djelatnost tvrtke je izgradnja i upravljanje solarnim elektranama. Proizvodnjom električne energije iz solarnih elektrana bave se više od deset godina i trenutno su jedan od najvećih proizvođača struje iz solarnih elektrana u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Glavni razlog zašto web trgovine nude popuste svojim kupcima definitivno je manevarski prostor koji imaju oko određivanja cijena, u odnosu na trgovine u šoping...

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Poduzeća

Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti.

Poduzeća

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.