Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Solida grupa pustila u rad tri nove solarne elektrane u Varaždinskoj županiji

Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW.

Solarne elektrane Solida grupa

Solida grupa pustila je u rad tijekom kolovoza tri nove solarne elektrane na području Varaždinske županije. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna, a svaka od tri nove male solarne elektrane, jedna u Lepoglavi te dvije u Cerju Tužnom, ima snagu od 500 kW. Struja koju proizvedu u svojim elektranama prodaje se Hrvatskom operatoru tržišta energije.

„Do kraja godine Solida grupa u rad bi trebala pustiti još četiri dodatne solarne elektrane jednake snage što će zajedno s ove tri elektrane predstavljati investiciju vrijednu čak 25 milijuna kuna. Hrvatska trenutno uvozi oko 20 posto električne energije, pa mi je drago da i mi u ovim izazovnim vremenima možemo pomoći Hrvatskoj da poveća vlastitu proizvodnju električne energije, i to iz obnovljivih izvora energije“, istaknuo je direktor Solida grupe Dubravko Posavec te najavio da u razdoblju do 2025. godine planiraju izgraditi nekoliko većih elektrana.

Solida grupa dosad je imala 22 solarne elektrane na pet lokacija diljem Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, koje proizvode oko 18 milijuna kilovat sati (kWh) godišnje, što znači da strujom iz svojih solarnih elektrana mogu opskrbiti oko 5.500 kućanstava. Svoje poslovanje temelje na kontinuiranom ulaganju u obnovljive izvore energije, a glavna djelatnost tvrtke je izgradnja i upravljanje solarnim elektranama. Proizvodnjom električne energije iz solarnih elektrana bave se više od deset godina i trenutno su jedan od najvećih proizvođača struje iz solarnih elektrana u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

DOP

Proizvodnja boca s novim neodvojivim zatvaračima krenula je u svibnju i obuhvaća sve Coca-Coline robne marke bezalkoholnih pića i vode na hrvatskome tržištu.

Lifestyle

Burnout sindrom može biti dugotrajan proces koji se manifestira na različite načine.

Poduzeća

Ars Futura, tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića, u svojih je 10 godina poslovanja rasla, razvijala se i postepeno osvajala svijet.

Ekonomija

Jeste li znali da je u Hrvatskoj u 2022. proizvedeno 2,57 milijuna tona asfalta? Ili da je tvrtka Colas u Rijeci uvela prvi asfalt...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.