Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji

Pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama.

Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz, 2. listopada Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci, 3. listopada u Vinkovcima, druženje u Vukovarsko-srijemskoj županiji ne završava. Pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama.

„Tko odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz posve nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, i to uz vođenu degustaciju  probranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav koji je prošle godine dobio prestižnu Michelinovu preporuku. Osim toga 2. listopada od 14 do 17 sati i 3. listopada od 10 do 17 sati – uz gratis ulaz u vukovarskim muzejima – svakog punog sata organizirana su stručna vođenja. Riječ je o Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, a 3. listopada u od 10 do 17 sati uz besplatan ulaz i stručnog vodiča svakog punog sata može se obići i Muzeju grada Iloka (Dvorac Odescalchi)“, ističe Rujana Bušić Srpak, prva dama turizma Vukovarsko-srijemske županije.

Rujana Bušić Srpak

Kako će se turističkim djelatnicima i gostima u vrijeme DHT-a predstaviti ostali gradovi u Srijemu i Slavoniji?

„Vinkovci će 3. listopada goste dočekati u togama u „Rimskom kutku“ u parku Lenije. Tamo će sve biti u znaku rimskih Cibala, kada su Rimskim carstvom vladali carevi – rođeni Vinkovčani, braća Valentijan i Valens. Za sve koji žele doživjeti ljepotu ovog grada organiziraju se dvije vođene ture – jutarnja „Baroknim središtem Vinkovaca“ i poslijepodnevna „Sve birtije obiš’o sam“. Boje županjskog kraja istog će dana braniti Snašini kućari u Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji Muzej šumarstva u Bošnjacima. U Bošnjacima će se posjetiti i Matkova pecara, a druženje se nastavlja uz ručak u restoranu Aquarius. Ljubitelji prirode neće propustiti Nijemce 3. listopada i vožnju u fijakerima do Centra za promatranje ptica na izletištu Sopotac, nakon čega slijedi ukrcaj na riječni katamaran i plovidba Bosutom do središta mjesta.

Jesu li svi programi gratis?

Za akreditirane sudionike Dana hrvatskog turizma svi navedeni programi su gratis. Jedini uvjet je prijava do 1. listopada za odabrani program na naš mail [email protected]. Gurmanska ruta, koja uključuje sedam restorana, nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“, jedini je program koji nije besplatan, no za sudionike Dana hrvatskog turizma nudi bogate tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama i to od 60 pa do 250 kuna.

Je li riječ o posebno kreiranim programima samo za ovu prigodu?

Za naše kolege, turističke djelatnike odabrali smo najatraktivniji dio bogate cjelogodišnje turističke ponude Srijema i Slavonije. Uvjerena sam da će uživati u svakom trenutku i da će se vratiti kući prepuni doživljaja.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.