Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

S&P i Dow Jones indeks dosegnuli nove rekordne razine

Novu rekordnu razinu S&P 500 indeks dosegnuo je zahvaljujući rastu cijena dionica u zdravstvenom sektoru, nakon što su američke vlasti odustale od smanjenja uplata privatnim osiguravajućim kućama putem programa Medicare Advantage

Novu rekordnu razinu S&P 500 indeks dosegnuo je zahvaljujući rastu cijena dionica u zdravstvenom sektoru, nakon što su američke vlasti odustale od smanjenja uplata privatnim osiguravajućim kućama putem programa Medicare Advantage

U utorak su na Wall Streetu S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli nove rekordne razine, što se zahvaljuje rastu cijena dionica u zdravstvenom sektoru i solidnim makroekonomskim podacima.

Dow Jones indeks ojačao je 0,61 posto, na 14.662 boda, dok je S&P 500 porastao 0,52 posto, na 1.570 bodova, a Nasdaq indeks 0,48 posto, na 3.254 boda.

Novu rekordnu razinu na zatvaranju tržišta S&P 500 indeks dosegnuo je zahvaljujući rastu cijena dionica u zdravstvenom sektoru, nakon što su američke vlasti odustale od smanjenja uplata privatnim osiguravajućim kućama putem programa Medicare Advantage, poručivši da će čak dozvoliti i njihovo povećanje za 3,3 posto.

Cijena dionice Humane, čiji prihodi uvelike ovise o uplatama iz tog programa, skočila je 5,5 posto, a poskupile su i dionice drugih društava za zdravstveno osiguranje.

Pozitivno je na tržište utjecao i podatak o rastu tvorničkih narudžbi u veljači u SAD-u za 3 posto, nešto više nego što se očekivalo. No, to je samo malo ublažilo zabrinutost ulagača u vezi gospodarstva, s obzirom da je u ponedjeljak objavljeno da je rast industrijske aktivnosti u ožujku usporio.

Oprezno se trgovanje, kažu analitičari, može očekivati sve do petka, kada će biti objavljeno izvješće o zaposlenosti u SAD-u, koje obično znatno utječe na tržište.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u ožujku broj zaposlenih porastao za otprilike 200.000, oko 35.000 manje nego u veljači. Pritom bi stopa nezaposlenosti mogla ostati nepromijenjena na 7,7 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,23 posto, na 6.490 bodova, dok je frankfurtski DAX skočio 1,91 posto, na 7.943 boda, a pariški CAC 1,98 posto, na 3.805 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.